Επίθεση με διαβρωτικό υγρό σε νηπιαγωγείο στην Κίνα - Τραυματίστηκαν 51 μαθητές
Περισσότεροι από 50 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, τραυματίστηκαν από έναν άνδρα, ο οποίος εισέβαλε σε ένα νηπιαγωγείο της νοτιοδυτικής Κίνας και τους ψέκασε με διαβρωτικό υγρό, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι τοπικές αρχές.

Ο ύποπτος, ένας 23χρονος το επίθετο του οποίου είναι Κονγκ, εισήλθε στο νηπιαγωγείο σκαρφαλώνοντας έναν τοίχο και στη συνέχεια ψέκασε τα θύματα με υδροξείδιο του νατρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της πόλης Καϊγιουάν, στην επαρχία Γιουνάν.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις 3:35 μμ τοπική ώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές στο Weibo, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το Twitter.

Περίπου 51 παιδιά και τρεις νηπιαγωγοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων με "σοβαρά συμπτώματα".

Η αστυνομία συνέλαβε τον Κονγκ σχεδόν μια ώρα μετά την επίθεση.

"Επειδή οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν παιδί, η έλλειψη της οικογενειακής θαλπωρής είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσει ψυχική διαταραχή", είπαν οι τοπικές αρχές προσθέτοντας ότι είχε προβλήματα και στην προσωπική ζωή και την εργασία του.

Όλα αυτά του προκάλεσαν "μια απαισιόδοξη νοοτροπία και σκέψεις για εκδίκηση εις βάρος της κοινωνίας", σημείωσαν.

Οι βίαιες επιθέσεις με στόχο μαθητές είναι συχνές στην Κίνα, όπου έχουν σημειωθεί μοιραία περιστατικά τα τελευταία χρόνια συνήθως με δράστες που χρησιμοποίησαν μαχαίρι.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας 28χρονος σκότωσε εννέα μαθητές Δημοτικού την ώρα που σχόλαγαν σε μια από τις φονικότερες επιθέσεις με μαχαίρι που σημειώνονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

wire-20897160-1573545527-134_634x421.jpg

Ο δράστης, ο οποίος δήλωσε ότι είχε υποστεί μπούλινγκ ως μαθητής στην επαρχία της βόρειας Κίνας Σαανσί, εκτελέστηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου.

Αργότερα το 2018, μια γυναίκα οπλισμένη με μαχαίρι τραυμάτισε 14 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο της επαρχία Σετσουάν.

Η 39χρονη δράστης τραυμάτισε τους μαθητές καθώς επέστρεφαν στις τάξεις τους μετά την πρωινή τους άσκηση.

ΑΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τράπεζα Πειραιώς: Πολύ σημαντική ανακοίνωση για όλους - Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Πόλεμος: O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπας
Νίκος Παππάς στο Ευρωκοινοβούλιο για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη: «Η ιστορία θα γράψει με ανεξίτηλα γράμματα ποιοι σιώπησαν» (Βίντεο)
«Ολόκληρες οικογένειες αφανίστηκαν, πόλεις ισοπεδώθηκαν και το 90% του πληθυσμού έχει εκτοπιστεί»
Νίκος Παππάς στο Ευρωκοινοβούλιο για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη: «Η ιστορία θα γράψει με ανεξίτηλα γράμματα ποιοι σιώπησαν» (Βίντεο)
tourismos
Τουρισμός για Όλους 2025: Στις λίστες νέοι «τυχεροί» δικαιούχοι – Δείτε αν είστε μέσα
Ανακοινώθηκαν πρόσθετοι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2025» – Έως 600€ για δωρεάν διακοπές σε όλη την Ελλάδα
Τουρισμός για Όλους 2025: Στις λίστες νέοι «τυχεροί» δικαιούχοι – Δείτε αν είστε μέσα