Thumbnail
Παγκόσμια ημέρα δράσης - Διαδήλωση στην πρεσβεία της Τουρκίας
Ενάντια στην τουρκική κατοχή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.
 
Από την εγκαθίδρυση της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ήταν εξαιρετικά ασφαλή και δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ένοπλες ενέργειες κατά της Τουρκίας. Στις πρόσφατες συνομιλίες -με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ- μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επέδειξαν την προθυμία τους να εργαστούν στην κατεύθυνση μιας διαρκούς ειρήνης.
Με την πρόσφατη δήλωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος D. Trump παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους. Η δήλωση αυτή καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους, με αποτέλεσμα μια περιοχή, η οποία μέχρι στιγμής υπήρξε όαση σταθερότητας και συνύπαρξης στη Συρία, να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας αιματηρής σύγκρουσης.
 
Ο Ερντογάν και το αυταρχικό καθεστώς του αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική δικτατορία, τον μιλιταρισμό και τη βίαιη δίωξη των μειονοτήτων, των Κούρδων και των συμμάχων τους στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Περισσότεροι από 11.000 άνδρες και γυναίκες από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την περιοχή από την ISIS, να προστατεύσουν τους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και να τους προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον και περισσότεροι από 22.000 τραυματίστηκαν σε αυτόν τον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος προστατεύτηκε από τη βιαιότητα της ISIS.
 
 
Μια εισβολή στην περιοχή από τις τουρκικές δυνάμεις θα δημιουργήσει συνθήκες υπό τις οποίες η ISIS μπορεί να αναβιώσει και να διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να γίνει ξανά απειλή για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τον κόσμο, προκαλώντας το θάνατο και την καταστροφή και εξωθώντας εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. 
Ως εκ τούτου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή και την επαπειλούμενη εθνοκάθαρση εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, στις 12 Οκτωβρίου 2019.
 
 -Σταματήστε την τουρκική κατοχή!
- Σταματήστε την εθνοκάθαρση της Τουρκίας!
 
Αθήνα: 12 Οκτωβρίου 2019, 17.30’ συγκέντρωση στα Προπύλαια –
Πορεία προς την τουρκική πρεσβεία
 
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγιδα
ΕΜΥ - «κόκκινος» συναγερμός : Νέες προειδοποιήσεις για ακραία φαινόμενα σήμερα - Ποιες ώρες θα χτυπηθεί η Αττική και η Θεσσαλονίκη
Πού θα χτυπήσουν σήμερα τα ισχυρότερα φαινόμενα - Αναλυτική πρόβλεψη μέχρι και την Κυριακή
ΕΜΥ - «κόκκινος» συναγερμός : Νέες προειδοποιήσεις για ακραία φαινόμενα σήμερα - Ποιες ώρες θα χτυπηθεί η Αττική και η Θεσσαλονίκη
κακοκαιρία
Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που περιλαμβάνουν υποχρεωτική παύση εξωτερικών εργασιών και σύσταση για...
Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
dimosio
Κακοκαιρία: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται δικαιολογημένη απουσία σήμερα Τετάρτη
Οδηγίες ΥΠΕΣ για τη δικαιολογημένη απουσία δημοσίων υπαλλήλων λόγω κακοκαιρίας
Κακοκαιρία: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται δικαιολογημένη απουσία σήμερα Τετάρτη