37 τραυματίες από αναταράξεις και αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air Canada
Καναδάς: Αεροσκάφος της Air Canada χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στη Χαβάη αφού έπεσε σε αναταράξεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 37 επιβαίνοντες 12/07/2019

Αεροσκάφος Boeing 777-200 της Air Canada που εκτελούσε πτήση από το Βανκούβερ στο Σίδνεϊ αναγκάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στη Χαβάη, αφού έπεσε σε «απρόσμενες αναταράξεις» με αποτέλεσμα 37 επιβαίνοντες να υποστούν «τραυματισμούς», χωρίς πάντως να απειληθεί η ζωή κάποιου ή κάποιας εξ αυτών.

Το 777 που εκτελούσε την πτήση AC33 βρέθηκε αντιμέτωπο με ξαφνικές αναταράξεις «περίπου δύο ώρες αφότου πέρασε πάνω από τη Χαβάη» και «εξετράπη στη Χονολουλού», την πρωτεύουσα αυτής της Πολιτείας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, όπου «προσγειώθηκε ομαλά», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του μεγαλύτερου καναδικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο Μπόινγκ επέβαιναν 269 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος.

Το συμβάν έγινε σε ύψος 36.000 ποδών (10.973 μέτρων), 966 χλμ. νοτιοδυτικά της Χονολουλού.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 06:45 [τοπική ώρα] για «προληπτικούς» λόγους και «ιατρικό προσωπικό βρισκόταν σε αναμονή για να προσφέρει βοήθεια» στους επιβάτες, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Περίπου 35 επιβάτες φαίνεται πως υπέστησαν μικροτραυματισμούς», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Αξιωματούχοι στη Χονολουλού ωστόσο έκαναν λόγο για συνολικά 37 τραυματίες, εννέα με τραύματα που κρίθηκαν σοβαρά και 21 με ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC [1]. Όλοι οι επιβάτες, πλην ενός, πήραν εξιτήριο, ενώ το πρόσωπο που παρέμεινε στο νοσοκομείο αναμενόταν να βγει σύντομα, ανέφερε η εκπρόσωπος της Air Canada.

Το αεροπλάνο «πρέπει να έχασε μονομιάς περίπου 100 πόδια ύψος ή κάτι τέτοιο, διότι όλοι μας εκτιναχθήκαμε στο ταβάνι, παραλίγο να το διαπεράσουμε», αφηγήθηκε επιβάτης σε ειδησεογραφικό ιστότοπο της Χαβάης. «Το κορίτσι που καθόταν μπροστά μου χτύπησε το κεφάλι του στο πλαστικό από πάνω της και το έσπασε, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου, ήταν πολύ τρομακτικό», πρόσθεσε ο επιβάτης αυτός, ο Μάικλ Μπέιλι, σύμφωνα με τον HawaiiNewsNow [2].

Τον Μάρτιο, σε παρόμοιο συμβάν, 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση της Turkish Airlines έπεσε σε αναταράξεις καθώς προσέγγιζε στο διεθνές αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπ
Μη κρατικά πανεπιστήμια: Μόνο σε έξι από τα δώδεκα εγκρίθηκε η άδεια λειτουγείας τους
Τελικά μόνο έξι σπό τα δώδεκα μη κρατικά πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν φέτος τον Σεπτέμβριο, καθώς τα άλλα 6 δεν εγκρίθηκαν από την ΕΘΑΑΕ
Μη κρατικά πανεπιστήμια: Μόνο σε έξι από τα δώδεκα εγκρίθηκε η άδεια λειτουγείας τους
παλαιο
Παλαιό Φάληρο: Ομολόγησε η γυναίκα για το νεκρό κορίτσι - Είναι η μητέρα του
Η γυναίκα που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στα Κάτω Πατήσια, φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή της στον θάνατο ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο...
Παλαιό Φάληρο: Ομολόγησε η γυναίκα για το νεκρό κορίτσι - Είναι η μητέρα του