Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Σε ΦΕΚ τα ονόματα 4.789 νέων εκπαιδευτικών

Κόσμος 0

Σχεδόν 400 δημοσιογράφοι και ακτιβιστές δολοφονήθηκαν τους πρώτους 10 μήνες του 2018

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
νέα Έκθεση του ΟΗΕ

Τουλάχιστον 397 δημοσιογράφοι, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνδικαλιστές δολοφονήθηκαν μόνο τους πρώτους δέκα μήνες του 2018, καταγράφει η νέα Έκθεση του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. «Από την 1η Ιανουαρίου ως την 31η Οκτωβρίου 2018, τα Ηνωμένα Έθνη κατέγραψαν και επαλήθευσαν 397 δολοφονίες υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφων και συνδικαλιστών σε 41 χώρες», αναφέρει η έκθεση για τους ΣΒΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι τα στοιχεία σηματοδοτούν την πολύ ανησυχητική αύξηση του επιπέδου της βίας: κατά μέσον όρο, εννέα άνθρωποι δολοφονούνταν καθημερινά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, από ένα θύμα την ημέρα κατά μέσον όρο την περίοδο 2015-2017. 

Σύμφωνα με το κείμενο, οι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ αποτελούν περί το 25% των θυμάτων και οι περισσότερες δολοφονίες διαπράχθηκαν σε χώρες όπου δεν εκτυλίσσονται ένοπλες συρράξεις.

Τα μισά και πλέον από τα θύματα ασχολούνταν με ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, τη γαιοκτησία και τις επιπτώσεις επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πόσοι θα προσληφθούν ανά κλάδο και ειδικότητα στην Α΄ φάση

Έρχεται σταδιακή επιστροφή 13ου μισθού και 13ης σύνταξης; Τα σχέδια της κυβέρνησης

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος