Ιταλία: Με τα δακτυλικά αποτυπώματά τους θα διαπιστώνεται πλέον εάν προσέρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους
Ιταλία

 Έτοιμος είναι στην Ιταλία ο κανονισμός που προβλέπεται στη νέα νομοθεσία για τη δημόσια διοίκηση και αφορά την αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων για να διαπιστώνεται εάν οι υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών προσέρχονται στην εργασία τους. 

Ήδη από χθες, ο κανονισμός έχει διαβιβασθεί στην αρμόδια επιτροπή προσωπικών δεδομένων για να εξακριβωθεί η συνταγματικότητά του και αναμένεται πως θα κατατεθεί για έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

   «Είμαι ευτυχής που ένας νόμος προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, τις νέες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, βοήθεια προς τις διευθύνσεις που έχουν ανάγκη και μία επιτέλους αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία. Έως σήμερα, είναι γεγονός, τη γλιτώνανε πολλοί. Σήμερα με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βιντεοπαρακολούθηση θα αποτρέπουμε το φαινόμενο αυτό. Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης», ανακοίνωσε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο.

   Η ίδια προσέθεσε πως ήλθε το τέλος της «συναδελφικής αλληλεγγύης» για το κτύπημα της καρτέλας από συνάδελφο όταν κάποιος δεν προσέρχεται στην εργασία του, αναφερόμενη σε μία μεγάλου εύρους παρόμοια υπόθεση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας στο νοσοκομείο της Μολφέτα, κοντά στο Μπάρι, η οποία προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.

   Γιώργης-Βύρων Δάβος

 

   Πηγή: La Repubblica, Corriere della Sera

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγροτες
Καταγγελίες πως η αστυνομία κλείνει δρόμους στα Μάλγαρα και όχι οι αγρότες – Η απάντηση της ΕΛΑΣ
Σύγχυση στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων - Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, εμπόδια αλλού
Καταγγελίες πως η αστυνομία κλείνει δρόμους στα Μάλγαρα και όχι οι αγρότες – Η απάντηση της ΕΛΑΣ
Συγχωνεύσεις σχολείων
Τα σχολεία έχουν προβλήματα με ονοματεπώνυμο – Καμπανάκι από τους γονείς Καλαμαριάς
Υγρασίες, επικίνδυνες αυλές, ελλείψεις προσωπικού και ανύπαρκτη σχολική μεταφορά στα πρώτα αποτελέσματα της Ένωσης Γονέων
Τα σχολεία έχουν προβλήματα με ονοματεπώνυμο – Καμπανάκι από τους γονείς Καλαμαριάς
kindergarten
Κραυγή αγωνίας για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ιεράπετρας
Ελλείψεις σε υποδομές, προσωπικό και υλικά – Γονείς και εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πληρώνουν από την τσέπη τους για βασικές ανάγκες.
Κραυγή αγωνίας για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ιεράπετρας