Thumbnail
Αν ζούσε, ο Μοχάμεντ Αλί θα έκλεινε σήμερα τα 77 χρόνια ζωής.

Με αυτήν την αφορμή, ο Λευτέρης Ελευθερίου συγκεντρώνει τα πιο σημαντικά από τα ποιήματα που σκάρωνε συνήθως πριν τους αγώνες του, χτίζοντας το προφίλ ενός αθλητή μεγαλύτερου από τη ζωή. Ενός πραγματικού πολιτιστικού μνημείου.

Μόνο ένας αθλητής στην ιστορία έχει απαρνηθεί ό,τι αποκαλείται τα prime years του, δηλαδή το ανώτερο σημείο σωματικής, φυσικής και πνευματικής κατάστασής του, για να μην πάει στον πόλεμο. Ο Μοχάμεντ Αλί αρνήθηκε να πάει να πολεμήσει στο Βιετνάμ.

Ως παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, ένας τίτλος που σχεδόν είναι ισοδύναμος με το χαρακτηρισμό 'ο πιο δυνατός άνθρωπος του πλανήτη', ενδεχομένως να μην υπέφερε στο Βιετνάμ. Θα έδινε το παρών, κάποιος Φλόιντ Πάτερσον θα διεκδικούσε τον τίτλο, ο Αλί θα έπρεπε να κάνει προετοιμασία και ούτω καθεξής. Αρνήθηκε. Και, ως συνήθως, το έκανε με ποίηση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου με τα ποιήματα και τις φωτογραφίες από αφιέρωμα.

Διαβάστε επίσης:

Ταχύρρυθμα μαθήματα ECDL για ΑΣΕΠ και μοριοδότηση

Γαστρονομική πανδαισία στην Τεχνόπολη με τους πιο διάσημους Chef

Δύο αδέλφια "Μπέντζαμιν Μπάτον" δίνουν μάχη με το χρόνο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σάλτσα
Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία

Η μαγειρική, ειδικά όταν πρόκειται για απλές αλλά θεμελιώδεις συνταγές όπως η σάλτσα ντομάτας, συχνά προκαλεί έντονες διαφωνίες....

Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία
ομελέτα
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin
Ένας πρώην σεφ που έχει εργαστεί σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin αποκαλύπτει το μυστικό για ομελέτα εστιατοριακού επιπέδου, μέσα από ένα...
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin