Ένας Γάλλος αγρότης αυτοκτονεί κάθε δύο μέρες
Ένας Γάλλος αγρότης αυτοκτονεί κατά μέσο όρο κάθε δύο ημέρες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο γαλλικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Η Ένωση Αγροτών της ΕΕ δήλωσε ότι αυτή η ανησυχητική κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, τονίζοντας ότι η αγροτική κοινότητα αξίζει καλύτερη μεταχείριση. Ειδικότερα, η έρευνα της Santé Publique France, που καλύπτει την περίοδο 2010-2011, διαπιστώνει ότι «το ποσοστό θνησιμότητας των Γάλλων αγροτών εξαιτίας των αυτοκτονιών είναι 20% υψηλότερο από αυτό του γενικού πληθυσμού και 30% ειδικά για τους γαλακτοπαραγωγούς».

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας αγρότης αυτοκτονεί μέρα παρά μέρα, ειδικά άντρες ηλικίας 45-54 ετών. Η Ouest-France ανέφερε ότι τα γεωργικά εισοδήματα είναι ήδη από τα χαμηλότερα στη χώρα (σ.σ. 350 ευρώ τον μήνα). Στη μελέτη επισημαίνεται, επίσης, ότι ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών «παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των μηνών που οι τιμές του γάλακτος έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο».


Αναφερόμενος σε σχετική ανάλυση του 2017, ο Nicolas Deffontaines από το Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας (INRA) υπογράμμισε ότι ο αριθμός των μικροκαλλιεργητών που αυτοκτονούν είναι υψηλότερος σε σύγκριση με τους αγρότες που κατέχουν μεγάλες εκτάσεις.

Το εισόδημα των αγροτών σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει συρρικνωθεί σημαντικά για διάφορους λόγους, που κυμαίνονται από την αστάθεια των τιμών έως την αύξηση των γενικών εξόδων και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι αναλυτές επιμένουν ότι πρέπει να παρασχεθεί περισσότερη στήριξη στους αγρότες σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ο επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε σε συνέντευξή του στη EURACTIV Ρουμανίας ότι η προτεραιότητά του ήταν «να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις άμεσες πληρωμές που αποτελούν αναγκαία στήριξη για το εισόδημα των γεωργών».

σχετικά άρθρα

Απεργία στο Δημόσιο σήμερα - Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Απεργία στο Δημόσιο σήμερα - Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα, μετά τις άκαρπες επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς για οικονομική βελτίωση,...
Απεργία στο Δημόσιο σήμερα - Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
ΥΠΕΣ ΠΓΔΜ: Ο Γκρούεφσκι διέφυγε στην Ουγγαρία
ΥΠΕΣ ΠΓΔΜ: Ο Γκρούεφσκι διέφυγε στην Ουγγαρία
Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή και να εκτίσει...
ΥΠΕΣ ΠΓΔΜ: Ο Γκρούεφσκι διέφυγε στην Ουγγαρία