Thumbnail
Τουρκία: Η Άγκυρα αύξησε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αντιδρώντας στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην τουρκική οικονομία, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ ΟκτάιΗΠΑ - Τουρκία

Η Τουρκία προχώρησε σε μεγάλη αύξηση των τελωνειακών δασμών σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης.

Διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα στο 120%, στα αλκοολούχα ποτά στο 140% και στα φύλλα καπνού στο 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά, το ρύζι και ο άνθρακας.

Η δήλωση του Ντ. Τραμπ κλιμάκωσε τις σχέσεις των δύο χωρών του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται από τις τουρκικές αρχές, καθώς και άλλων διμερών διενέξεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα