Thumbnail
Κι όμως το κάνει!

Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη αποτελείται από χώρες όπου το βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αντιμετωπίζοντας συνθήκες εξαθλίωσης και ακραίας φτώχειας. Αντίστοιχα και οι κρατικές και δημόσιες υποδομές και οι θεσμοί χαρακτηρίζονται από τεράστιες ελλείψεις. Η Εκπαίδευση δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όμως ακριβώς μέσα σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται και προσφέρουν. Όπως για παράδειγμα ο Owura Kwadwo, καθηγητής Πληροφορικής σε ένα επαρχιακό σχολείο της Γκάνα, ο οποίος διδάσκει το μάθημά του χωρίς... υπολογιστή ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο!

Κι όμως! Ο καθηγητής αυτός σχεδιάζει ολόκληρη οθόνη, με εφαρμογές, κουμπιά και παράθυρα με χρωματιστές κιμωλίες στον μαυροπίνακα!

"Κάθε δάσκαλος έχει έναν τρόπο να κάνει μάθημα στους μαθητές του. Αυτός είναι ο δικός μου", αναφέρει ο ίδιος στο Bored Panda.

"Το κάνω για να κατανοήσουν οι μαθητές μου τι διδάσκω", λέει ακόμη. "Τουλάχιστον να δώσουμε μια εικόνα για το τι θα δουν υποθέτοντας ότι ήταν πίσω από έναν υπολογιστή."

Η μέθοδος του φαίνεται να λειτουργεί καλά, καθώς τα παιδιά απολαμβάνουν τα μαθήματά του πολύ και είναι σε θέση να μάθουν αποτελεσματικά πολύ σημαντικάπράγματα. "Βεβαιώνομαι ότι τα καταλαβαίνουν όλα καλά πριν φύγουν από την τάξη", τονίζει ακόμη ο Owura Kwadwo.

Μόλις κυκλοφόρησαν εικόνες και έγινε γνωστή η ιστορία του καθηγητή, οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν ανάμικτες. Από τη μία συγχαίρουν το σθένος και την εφευρετικότητα αυτού του Εκπαιδευτικού, από την άλλη δε επικρατεί έντονος προβληματισμός γιατί να υπάρχουν τόσο σημαντικές ελλείψεις και να αναγκάζεται κάποιος να καταφύγει σε τέτοιες μεθόδους και μάλιστα στη σημερινή εποχή.

Όπως ο ίδιος σημειώνει, πολλά σχολεία στη Γκάνα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, όμως θεωρεί ότι τα πράγματ σιγά σιγά βελτιώνονται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alfavita.
Το alfavita.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας στα ΜΜΕ που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ
Τετράωρη στάση εργασίας προκήρυξε για σήμερα η ΕΣΗΕΑ για την πραγματοποίηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της
Το alfavita.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας στα ΜΜΕ που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ
Κουτσούμπας στην πανελλαδική απεργία
Κουτσούμπας στην πανελλαδική απεργία: «Νομοσχέδιο-τερατούργημα, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να το αποδεχτούν»
«Το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων δεν είναι η 13ωρη σκλαβιά – Είναι το 7ωρο», δήλωσε από τα Προπύλαια ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ...
Κουτσούμπας στην πανελλαδική απεργία: «Νομοσχέδιο-τερατούργημα, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να το αποδεχτούν»
Πανελλαδική απεργία: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους
Πανελλαδική απεργία: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους – «Όχι στην 13ωρη σκλαβιά»
Μαζικό κάλεσμα στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Δείτε εικόνες και βίντεο
Πανελλαδική απεργία: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους – «Όχι στην 13ωρη σκλαβιά»
Απεργία
Απεργία κατά του 13ώρου: Σε εξέλιξη οι μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Κλειστή η Πανεπιστημίου (Εικόνες)
Απεργία κατά του 13ώρου: Σε εξέλιξη οι μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας