Thumbnail
Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στρατιωτικών ασκήσεων στις οποίες θα μετάσχουν και πολίτες, για να ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενες ξένες απειλές.

"Έδωσα εντολή στις ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον λαό μας, σε μια πολιτικο-στρατιωτική ένωση, να διεξαγάγουν τα στρατιωτικά γυμνάσια Independencia 2018 το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου", δήλωσε ο Μαδούρο χθες, Σάββατο, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Μαδούρο ήταν στην πολιτεία Βάργκας, στη βόρεια Βενεζουέλα, στη θάλασσα της Καραϊβικής, όπου παρίστατο στην αναχώρηση του εκπαιδευτικού πλοίου Σιμόν Μπολιβάρ για έναν περίπλου με σταθμούς σε δώδεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Οι ετήσιες αυτές ασκήσεις θα χρησιμεύσουν στη "βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ενόπλων δυνάμεων και του εξοπλισμού τους" και στην ενίσχυση της "εθνικής ψυχής", δήλωσε ο Μαδούρο.

Η ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής των ασκήσεων για το 2018 έγινε την επομένη των κατηγοριών που εξαπέλυσε ο Μαδούρο κατά της Κολομβίας.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, ο κολομβιανός στρατός θα μπορούσε να προετοιμάσει υπό την επιρροή των ΗΠΑ στρατιωτικές προκλήσεις εναντίον της Βενεζουέλας για να προκληθεί ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Μαδούρο δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κολομβιανός στρατός εκπαιδεύει σήμερα δεκάδες πολίτες της Βενεζουέλας, οι οποίοι μετά, σύμφωνα με τον ίδιο, θα κληθούν να κάνουν επιθέσεις στην Κολομβία, φορώντας στολές του στρατού Βενεζουέλας, έτσι ώστε να προκληθεί διμερής σύγκρουση.

Ο Μαντούρο δήλωσε ότι είχε αποδείξεις για τις κατηγορίες του.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εμφανίστηκε προκλητικός. "Δεν θα δεχτούμε ποτέ η ιμπεριαλιστική ξένη μπότα να πατήσει τα ιερά χώματα της πατρίδας μας", δήλωσε ο Μαδούρο που είναι υποψήφιος για νέα προεδρική θητεία στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου.

Η αντιπολίτευση συνεχίζει να κάνει διαβουλεύσεις για να αποφασίσει εάν θα μετάσχει στις εκλογές αυτές. Τονίζει ότι φοβάται πως ο Μαδούρο θα παραμείνει στην εξουσία με νοθεία, καθώς οι εκλογικές αρχές της χώρας διάκεινται ευμενώς προς αυτόν.

Χώρες όπως η Αργεντινή και η Κολομβία έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση, με ελλείψεις σε πολλά βασικά αγαθά, τρόφιμα και φάρμακα, και έναν υπερπληθωρισμό που αναμένεται να ανέλθει στο 13.000% το 2018, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η δημοτικότητα του Μαδούρο είναι στο χαμηλότερο επίπεδο, με το 70% και πλέον των πολιτών να επιθυμεί την αποχώρησή του, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ωστόσο απολαμβάνει της ισχυρής υποστήριξης των θεσμών, συμπεριλαμβανομένου του στρατού.
 

ΑΓ

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζωη
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου;
Χωρίς τέλος η ένταση στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς με την επανέναρξη της διαδικασίας ο Μακάριος Λαζαρίδης επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου...
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου;
taxh_tsantes_sxoleio.jpg
Κοινό μέτωπο γονέων και εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής
Στήριξη στους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού «Ρόζα Ιμβριώτη» απέναντι στη στοχοποίηση και τις διαχρονικές ελλείψεις
Κοινό μέτωπο γονέων και εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Αρνητική θέση του Υπουργείου Παιδείας για διοικητική υποστήριξη στα σχολεία
Δεν υφίστανται οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού στις γραμματείες των σχολείων
Σοφία Ζαχαράκη: Αρνητική θέση του Υπουργείου Παιδείας για διοικητική υποστήριξη στα σχολεία
κλειστά σχολεία
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)