Thumbnail
Ανέπτυξε εμμονή με τους μουσουλμάνους αφού παρακολούθησε δραματοποιημένο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ και άρχισε να ψάχνει για την ακροδεξιά

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου ένας άνδρας που παρέσυρε με το φορτηγάκι του μια ομάδα μουσουλμάνων κοντά στο τζαμί του Φίνσμπερι Παρκ, τον Ιούνιο του 2017, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 12.

Ο Ουαλός Ντάρεν Όσμπορν, 48 ετών, δήλωνε αθώος υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος επέβαινε μεν στο φορτηγάκι, αλλά κάποιος άλλος το οδηγούσε. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης αφού εκτίσει 43 χρόνια.

"Επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση. Επιδιώκατε να σκοτώσετε" είπε η δικαστής Μπόμπι Τσίμα-Γκράμπ ανακοινώνοντας την απόφαση έπειτα από εννέα ημέρες ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Γούλγουιτς.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν μόλις μία ώρα συζήτησης για να κρίνουν ένοχο τον Όσμπορν. Έκριναν ότι είχε "επινοήσει" τον συνεργό που υποτίθεται ότι κατάφερε να διαφύγει μετά την επίθεση.

Ο Όσμπορν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, άνεργος και χωρίς σταθερή κατοικία ή στενούς φίλους, ανέπτυξε εμμονή με τους μουσουλμάνους λίγες εβδομάδες πριν πραγματοποίησει την επίθεσή του, αφού παρακολούθησε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του BBC που αφορούσε τη σεξουαλική κακοποίηση νεαρών κοριτσιών από μια συμμορία Βρετανών πακιστανικής καταγωγής. Έπειτα άρχισε να ψάχνει πληροφορίες σε ιστοτόπους που σχετίζονταν με την ακροδεξιά.

Τον περασμένο Ιούλιο, νοίκιασε ένα φορτηγάκι και παρέσυρε ένα πλήθος μουσουλμάνων σκοτώνοντας τον 51χρονο Μπαγκλαντεσιανό Μάκραμ Άλι και τραυματίζοντας άλλους 12 ανθρώπους, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΛΙ
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο: Ένα γευστικό και εύκολο πιάτο
Αν αναζητάτε ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που να ταιριάζει ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως γεύμα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική.
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο: Ένα γευστικό και εύκολο πιάτο