Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΗΠΑ

Οι Αρχές του Τέξας θανάτωσαν την Πέμπτη έναν άνδρα που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τους βιασμούς και τις δολοφονίες πέντε κοριτσιών και νεαρών γυναικών μέσα σε μια δεκαετία. Είχε βασανίσει και σκοτώσει τα θύματά του χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια, περιστροφικά κολάρα στραγγαλισμού.

Ο Άντονι Σορ, 55 ετών, που είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «tourniquet killer» («ο φονιάς με το τουρνικέ»), εκτελέστηκε με τη χορήγηση θανατηφόρων ουσιών ενδοφλεβίως σε φυλακή στο Χάντσβιλ, βόρεια του Χιούστον. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 18:28, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Χερστ, έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας φυλακών της Πολιτείας του Τέξας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που επιβλήθηκε η θανατική ποινή στις ΗΠΑ το 2018 και η 546η φορά που εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας από το 1976, όταν το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο αποκατέστησε τη δυνατότητα επιβολής της εσχάτης των ποινών. Η συγκεκριμένη Πολιτεία έχει εκτελέσει περισσότερους θανατοποινίτες από κάθε άλλη στη χώρα.

Η σύλληψη του Σορ, ενός φαινομενικά ευυπόληπτου οικογενειάρχη και οπαδού της τζαζ, έγινε οκτώ χρόνια μετά τον τελευταίο γνωστό φόνο που είχε διαπράξει: το DNA του βρέθηκε κάτω από τα νύχια της Ντέινα Σάντσες, μιας έφηβης 16 ετών που είχε βασανίσει και δολοφονήσει ο άνδρας αυτός το 1995.

Ο Άντονι Σορ είχε επίσης δολοφονήσει ένα κοριτσάκι 9 ετών, μια έφηβη 14 και μια νεαρή γυναίκα 21, ενόσω ζούσε μια κατά τα φαινόμενα απόλυτα φυσιολογική ζωή, δουλεύοντας, μεγαλώνοντας τις κόρες του, παίζοντας μουσική σε τζαζ κλαμπ. Οικείοι του είχαν σημειώσει κάποια ενοχλητικά χαρακτηριστικά του, όπως το ότι είχε μανία με τους λαιμούς των ανθρώπων.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ομολογήσει την ενοχή του για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των δύο από τις κόρες του και έτσι η αστυνομία πήρε δείγμα του DNA του.

Χρόνια αργότερα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το γενετικό του υλικό ταυτιζόταν με αυτό που είχαν συλλέξει από τα νύχια θυμάτων δολοφονιών όπως η Σάντσες και η Μαρία δελ Κάρμεν Εστράδα. Ο Σορ παραδέχθηκε ότι διέπραξε τα εγκλήματα αφού συνελήφθη. Καταδικάστηκε σε θάνατο στη δίκη του το 2004.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Η κατανομή για 35.652 προσλήψεις αναπληρωτών το 2025-2026
Με το ψηφιακό σύστημα «EduPlan» και τεχνητή νοημοσύνη ο προγραμματισμός για τα κενά σε σχολεία και Παράλληλη Στήριξη το σχολικό έτος 2026-2027
Σοφία Ζαχαράκη: Η κατανομή για 35.652 προσλήψεις αναπληρωτών το 2025-2026
Δημογραφικό 2026
Μητσοτάκης: Έρχεται το «Σπίτι μου 3» – Αυξάνεται το voucher για παιδικούς σταθμούς
«Το ζήτημα των ενοικίων έχει αναχθεί στο πιο σημαντικό» – Τα τολμηρά κίνητρα που εξετάζονται για να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα στην αγορά
Μητσοτάκης: Έρχεται το «Σπίτι μου 3» – Αυξάνεται το voucher για παιδικούς σταθμούς
φοιτητές
«Τα πανεπιστήμια δεν είναι ουδέτερα»: Αντίδραση για την ανάρτηση υποτροφιών της Πρεσβείας του Ισραήλ
Σάλος στην ΑΣΚΤ για πρόγραμμα υποτροφιών από την πρεσβεία του Ισραήλ – Παρέμβαση του ΣΔΕΠ
«Τα πανεπιστήμια δεν είναι ουδέτερα»: Αντίδραση για την ανάρτηση υποτροφιών της Πρεσβείας του Ισραήλ
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Γυμνάσια: Παρατείνεται ο διαγωνισμός για τα σχολικά εργαστήρια φυσικών επιστημών
Η παράταση αφορά στον διαγωνισμό 20 εκατ. ευρώ για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στα Σχολικά Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΕ)
Γυμνάσια: Παρατείνεται ο διαγωνισμός για τα σχολικά εργαστήρια φυσικών επιστημών