Thumbnail
Οι μεσαιωνικοί φύλακες του Παρισιού, τα διάσημα γκαργκόιλ της Παναγίας των Παρισίων κινδυνεύουν λόγω φθορών μετά από οκτώ περίπου αιώνες που «προστατεύουν» την πόλη.

Τα πέτρινα τερατόμορφα πλάσματα του εξωτερικού διάκοσμου της Νοτρ Νταμ, που αποτελούν και την κατάληξη υδρορροών, προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η Αρχιεπισκοπή του Παρισιού έχει ξεκινήσει εκστρατεία ώστε να συγκεντρωθούν 100 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που απαιτείται για την άμεση αναστήλωση τμημάτων του ναού.

Κάθε χρόνο το γαλλικό κράτος δαπανά περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για έργα συντήρησης ωστόσο το ποσό δεν επαρκεί για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ναού, «τα γκαργκόιλ είναι ένας από τους λόγους που οι τουρίστες έρχονται στο Παρίσι, τι θα δουν εάν αυτά καταστραφούν»;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα