Η εκτέλεση με καραμπίνα πραγματοποιήθηκε σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, Σαναά.
Πολλοί θεατές της δημόσιας εκτέλεσης έβγαλαν απαθανάτισαν με φωτογραφίες και βίντεο με τον 41χρονο βιαστή να κείτεται στο έδαφος, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί τον κρατούσαν ακινητοποιημένο. Το αυτόματο όπλο ακουμπά στην πλάτη του 41χρονου, ενώ ο αστυνομικός είναι έτοιμος να ανοίξει πυρ.
Αμέσως μετά την εκτέλεση αρκετοί ακολούθησαν το περιπολικό που μετέφερε τη σορό του εκτελεσθέντος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την εκτέλεση μετέδωσαν ζωντανά σε όλη τη χώρα και τηλεοπτικές κάμερες που βρέθηκαν εκεί.
Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο της Σαρία ο φόνος τιμωρείται με θανατική ποινή χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο ο τρόπος της εκτέλεσης.
Ο Γιάχια αλ Ματάρι, ο πατέρας του κοριτσιού, είπε σε δημοσιογράφους μετά την εκτέλεση ότι ένιωσε σαν να είχε ξαναγεννηθεί. «Αυτή είναι η πρώτη ημέρα της ζωής μου» τόνισε. «Τώρα νιώθω καθησυχασμένος».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ