Κόσμος 0

Δικαστήριο απαγγέλει επίσημα κατηγορίες σεξουαλικών εγκλημάτων στον οικονομικό διευθυντή του Βατικανού

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αυστραλία

Ο επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού καρδινάλιος Τζορτζ Πελ έφθασε σε δικαστήριο στην πατρίδα του Αυστραλία χθες στην πρώτη του εμφάνιση για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σεξουαλικών εγκλημάτων ως το πιό υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που έχει αντιμετωπίσει τέτοιες κατηγορίες.

Ο Πελ, 76, ανώτατος σύμβουλος του Πάπα Φραγκίσκου, οδηγήθηκε στην αίθουσα των δικαστηρίων της Μελβούρνης από αστυνομικούς περνώντας από μια μεγάλη συγκέντρωση δημοσιογράφων, διαδηλωτών και υποστηρικτών.

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία της Αυστραλίας απήγγειλε στον Πελ κατηγορίες για "ιστορικά σεξουαλικά παραπτώματα" από πολλαπλούς ενάγοντες.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Πελ είπε ότι προσβλέπει στην ημέρα που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταπολεμήσει τις κατηγορίες που υποστηρίζει ότι είναι ψευδείς.

Ενώ ανέβαινε τα σκαλοπάτια του κτιρίου όπου στεγάζονται τα δικαστήρια, οι διαδηλωτές φώναζαν εναντίον του. Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στα μμε.

Η εμφάνιση του Πελ ενώπιον των δικαστών αναμενόταν να είναι σύντομη, ίσα για να απαγγείλουν επίσημα τις κατηγορίες εναντίον του οι εισαγγελείς. Το αυστραλιανό δικαστικό σύστημα δεν απαιτεί την προβολή ρητής ένστασης εκ μέρους του κατηγορούμενου. Η δίκη αναμένεται να αρχίσει σε μετέπειτα ημερομηνία.

Ο Πελ βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια ως οικονομικός υπουργός του Φραγκίσκου, θέση που κατέχει από το 2014.

Σε κατάθεσή του πέρυσι σε έρευνα που είχε υποστηρίξει η αυστραλιανή κυβέρνηση για κακοποίηση παιδιών, ο Πελ είχε πει ότι η εκκλησία πήρε "καταστροφικές" αποφάσεις να μην πιστέψει τα παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση, μεταθέτοντας ιερείς από ενορία σε ενορία, και βασιζόμενη υπερβολικά σε συμβουλές ιερέων για να λυθεί το πρόβλημα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος