Thumbnail
Σύμφωνα με μελέτες, από το 1998 712 παιδιά έχουν πεθάνει από τη ζέστη μέσα στα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. 

Αλλά χάρη στον 10χρονο Μπίσοπ Κάρι από το Τέξας, αυτοί οι τραγικοί και απρόβλεπτοι θάνατοι θα ανήκουν σύντομα στο παρελθόν.

Ο Μπίσοπ εφηύρε τη συσκευή «Όασις», ένα μικρό και έξυπνο γκάντζετ που μετρούσε τη θερμοκρασία που υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η συσκευή βγάζει κρύο αέρα και ειδοποιεί τους γονείς και την αστυνομία μέσω μιας κεραίας. Ο μικρός σκέφτηκε την ιδέα για τη μηχανή, όταν πληροφορήθηκε για το θάνατο του 6 μηνών βρέφους του γείτονά του από υπερβολική θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο.

Μέχρι τώρα, ο Μπίσοπ και ο μπαμπάς του έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν 24.000 δολάρια μέσω της πλατφόρμας GoFundMe. Τα χρήματα θα χρησιμοποιούν για την κατασκευή της συσκευής και την εξασφάλιση της πατέντας της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dikastirio.jpg
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Εκτέλεση δικαστικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας για την καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος