Thumbnail
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov προβλέπει ότι η Τερέζα Μέι θα κερδίσει 304 έδρες. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση καθώς απέχει πολύ από τις 326 έδρες που απαιτούνται. Παρότι, ουδείς λησμονεί ότι οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω στην περίπτωση του Brexit, οι δηλώσεις πολιτών σε βρετανικά δίκτυα και διεθνή πρακτορεία είναι χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί. Όπως, για παράδειγμα, αυτές στο Ρόιτερς: 

«Το βασικό μου θέμα είναι η τρομοκρατία, υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί στο Ηνωμένο Βασίλειο οπότε ανησυχώ περισσότερο για την τρομοκρατία», λέει η 50χρονη κρεοπώλης Σούζαν Σορτ.

«Δεν συμπαθώ την Τερέζα Μέι. Τις τελευταίες βδομάδες έχουμε δει πόσο αδύναμη είναι σε ότι αφορά την τρομοκρατία. Μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν θεωρούσα ότι αυτό είναι το βασικό μας θέμα. Τώρα ανησυχώ για την ασφάλεια των παιδιών μου. Η Μέι μείωσε τους αστυνομικούς και έκανε την χώρα μας λιγότερο ασφαλή» λέει η 55χρονη Μαίρη Τάλμποτ.

Ο 40χρονος Γουίλιαμ Βάγκνερ θα αποφασίσει όταν βρεθεί πάνω από την κάλπη. Το μόνο που ξέρει μέχρι στιγμής είναι ότι δεν θα στηρίξει τους συντηρητικούς: «Το ζητούμενο είναι να σταματήσουμε άμεσα την τρομοκρατία.»

Οι συγκυρίες αλλά και το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Τζέρεμι Κόρμπιν του έδωσαν πόντους στην συνείδηση των πολιτών.

Μετά από 7 χρόνια λιτότητας και διακυβέρνησης από τους Συντηρητικούς, ο επικεφαλής των Εργατικών υποσχέθηκε να καταργήσει τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, οι σιδηρόδρομοι και η ύδρευση να περάσουν στον έλεγχο του κράτους, να φορολογηθούν οι πλούσιοι.

Επίσης, το προφίλ της πρωθυπουργού «τραυματίστηκε» μετά την καταγγελία του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εσωτερικών, από το 2010 ως το 2016, ο αριθμός των αστυνομικών μειώθηκε κατά 20.000.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι Εργατικοί στις δημοσκοπήσεις να καταγράψουν άνοδο και εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσουν 266 έδρες.

Με την δημοτικότητα της να πέφτει, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιχείρησε, παραμονές των εκλογών, ν' αλλάξει την πολιτική ατζέντα παίζοντας το δυνατό της χαρτί, δηλαδή το Brexit.

«Νομίζω ότι οι επιλογές και τα ερωτήματα στα οποία οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που είχαν τεθεί στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας. Και το πρώτο ερώτημα είναι ποιον εμπιστεύεστε ότι θα είναι ένας ισχυρός και σταθερός ηγέτης ο οποίος θα μπορέσει να επιτύχει την καλύτερη συμφωνία για την Βρετανία με την Ευρώπη» δήλωσε χθες η Τερέζα Μέι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απεργία
Απεργία κατά του 13ώρου: Σε εξέλιξη οι μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Κλειστή η Πανεπιστημίου (Εικόνες)
Απεργία κατά του 13ώρου: Σε εξέλιξη οι μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Τέμπη
Εκπαιδευτικοί: Εκδήλωση για τα Τέμπη, Σάββατο 18/10 – Ένα παιδί φωνάζει δεν έχω οξυγόνο
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις και 18:30, Θέατρο ΑΛΕΚΑ, 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφου
Εκπαιδευτικοί: Εκδήλωση για τα Τέμπη, Σάββατο 18/10 – Ένα παιδί φωνάζει δεν έχω οξυγόνο
Εισβολή της ΟΠΚΕ στο Πολυτεχνείο
Εισβολή της ΟΠΚΕ στο Πολυτεχνείο, συλλήψεις φοιτητών της Αρχιτεκτονικής (Βίντεο)
Σοκαριστική επέμβαση της ΟΠΚΕ στο Πολυτεχνείο - Πανσπουδαστική: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση»
Εισβολή της ΟΠΚΕ στο Πολυτεχνείο, συλλήψεις φοιτητών της Αρχιτεκτονικής (Βίντεο)