Thumbnail
Επικαλείται λόγους... «κόπωσης» για τις εκφράσεις του

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω 100% την ουσία του μηνύματος που ήθελα να δώσω: ότι δηλαδή κανείς δεν μπορεί να είναι απεριόριστα και άνευ όρων αλληλέγγυος με τον άλλον. Όλοι όσοι επικαλούνται την αλληλεγγύη πρέπει να συμπεριφέρονται όσο καλύτερα γίνεται». Αυτά επισημαίνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, σχετικά με τις προσβλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις του αναφορικά με τους "Νότιους" της Ευρώπης.

«Η αλληλεγγύη αυτή απαιτεί να τηρεί κανείς τις συμφωνίες, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει όρθια η ευρωζώνη», συμπληρώνει.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επικαλείται λόγους «κόπωσης» για τις εκφράσεις, καθώς η συνέντευξη δόθηκε μόλις τρεις μέρες μετά τις εκλογές στην Ολλανδία. «Πιθανότατα σε μια πιο ήρεμη στιγμή να είχα κάνει μια διαφορετική διατύπωση» σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως το μήνυμά του να ήταν «λίγο άβολο» για όσους «επικεντρώνονται συνεχώς σε δύο λέξεις».

«Θεωρώ πραγματικά κρίμα ότι τόσο πολλοί άνθρωποι αισθάνθηκαν τόσο προσβεβλημένοι και θυμωμένοι. Αλλά οι βουλευτές προσπάθησαν να με στριμώξουν στη γωνία, λες και είχα ισχυριστεί ότι όλοι οι Νοτιοευρωπαίοι υπήρξαν πολύ σπάταλοι. Ανοησίες! Δεν είμαι ο τύπος που θα πέσω αμέσως στα γόνατα λέγοντας "σας ζητώ χίλια συγγνώμη, τα παίρνω όλα πίσω". Τι πρέπει δηλαδή να πάρω πίσω; Αυτό που δεν είχα πει; Αυτό που δεν εννοούσα;» ανέφερε χαρκατηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογραμμίζει πως «το θέμα αυτό διογκώθηκε υπερβολικά» και πως φάνηκε σαν να έχει διαπράξει «κάποιο έγκλημα πολέμου ή κάτι παρόμοιο». Ο ίδιος τονίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ουσία, εκφράζοντας την ελπίδα στις 27 Απριλίου (οπότε θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στην Ευρωβουλή) «θα μείνει κάποιος χρόνος να μιλήσουμε και για την Ελλάδα». «Διότι αυτό μου προξενεί πραγματικά θλίψη, ότι δηλαδή ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια για όσα ειπώθηκαν σε μια συνέντευξη, ενώ στο μεταξύ η Ελλάδα διολισθαίνει προς μια νέα κρίση», αναφέρει ο Γ. Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας το ρόλο που έπαιξε ο ίδιος στην επίτευξη της καταρχήν συμφωνίας με την Ελλάδα στο προηγούμενο Eurogroup. «Σε αυτή την τεταμένη ατμόσφαιρα, έψαξα την περασμένη εβδομάδα μια λύση για την Ελλάδα μέσα από μια σειρά νέων, ατέλειωτων διαβουλεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
αυτοκίνητο
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική
Τρίμηνη απαγόρευση έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίων από 1η Ιουλίου – Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική