Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής αποχωρώντας από το τζαμί δήλωσε, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό ότι « η "Βόρεια Κύπρος" καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια. Η "Νότια Κύπρος" και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων».
Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε: «Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την "Βόρεια" και την "Νότια Κύπρο". Τα είχαμε πει και παλαιότερα».
«Παρά την ειλικρίνεια της [ σ.σ.λεγόμενης ] «ΤΔΒΚ», η Ελλάδα συνεχίζει να το σκάει από τη λύση στο Κυπριακό», δήλωσε ο Ερντογάν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom