Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύμφωνα με τη Σκωτσέζα Πρωθυπουργό

Νέο σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από τη Βρετανία θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο η Σκωτία.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας, με στόχο να ακουστεί η φωνή της Σκωτίας στις διαπραγματεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Στέρτζον.

«Δεν υπάρχουν ορθολογικά επιχειρήματα για να βγει η Βρετανία από την ενιαία αγορά και δεν υπάρχει ούτε εξουσιοδότηση για αυτό», ανέφερε κατά την έναρξη του συνεδρίου του κόμματός της, του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), στη Γλασκόβη.

Ακόμη η Σκωτσέζα Πρωθυπουργός επεσήμανε πως θα ήταν μια πράξη «συνταγματικού βανδαλισμού» η προσπάθεια να αγνοηθεί η φωνή του σκωτσέζικου κοινοβουλίου για το θέμα.

Στο δημοψήφισμα του 2014, οι Σκωτσέζοι απέρριψαν την ανεξαρτησία τους με ποσοστό 55% (έναντι 45% υπέρ). Ακόμη η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, αλλά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την ΕΕ, καθώς η Βρετανία ψήφισε υπέρ της εξόδου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κυσπε
Αντωνιάδης Αναστάσιος (ΚΥΣΠΕ): «Οι Πανελλαδικές είναι σταθμός, όχι το τέλος της διαδρομής»
Μήνυμα στήριξης προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με ευχές για ψυχραιμία, πίστη και επιτυχία ενόψει των εξετάσεων
Αντωνιάδης Αναστάσιος (ΚΥΣΠΕ): «Οι Πανελλαδικές είναι σταθμός, όχι το τέλος της διαδρομής»
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
ΕΚΠΑ: Τετράωρο σεμινάριο με θέμα «Παραπληροφόρηση στη νέα ψηφιακή εποχή»
Το σεμινάριο πραγματοποιείται την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026 και επαναλαμβάνεται τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 μεταξύ 16:30-20:30
ΕΚΠΑ: Τετράωρο σεμινάριο με θέμα «Παραπληροφόρηση στη νέα ψηφιακή εποχή»