Thumbnail
Ισπανία

Tην παραίτησή του υπέβαλε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE), Π. Σάντσεθ, αφού έχασε στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην ομοσπονδιακή επιτροπή του κόμματος, σύμφωνα με στενό του σύμβουλο, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι 17 από τα 38 μέλη της ομοσπονδιακής εκτελεστικής επιτροπής του σοσιαλιστικού κόμματος παραιτήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, προκειμένου να πιέσουν την ηγεσία του να διευκολύνει το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας από το Λαϊκό Κόμμα και τον Μ. Ραχόι, μέσω της αποχής των Σοσιαλιστών από τη σχετική ψηφοφορία.

Ο Σάντσεθ άφησε να εννοηθεί χθες ότι θα παραιτηθεί εάν η ομοσπονδιακή επιτροπή του κόμματος ταχθεί εναντίον του και υπέρ της αποχής στην επικείμενη ψηφοφορία για τη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης.

Oι εσωκομματικοί του αντίπαλοι πίεζαν τον ηγέτη των Σοσιαλιστών να άρει το βέτο του σε μια νέα κυβέρνηση των Συντηρητικών. Του καταλόγιζαν επίσης τις κακές επιδόσεις του κόμματος στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Αντιθέτως οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι ήταν προτιμότερο το PSOE να εγείρει προσκόμματα στο Λαϊκό Κόμμα, ακόμη κι αν αυτό ισοδυναμούσε με ένα παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο.

«Οι υποστηρικτές της ανάθεσης σχηματισμού κυβέρνησης στο Λαϊκό Κόμμα επιβλήθηκαν στους κόλπους του PSOE» έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο Σάντσεθ εξέταζε εδώ και πολλές εβδομάδες το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με τους Podemos.

Εάν δεν επιτευχθεί κυβέρνηση στην Ισπανία έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα προκηρυχθούν εκλογές για τον Δεκέμβριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

IRAN ISRAIL
Δηλώσεις Ιρανού αξιωματούχου στο Reuters: Μεταφέρθηκε σε «άγνωστη» τοποθεσία το εμπλουτισμένο ουράνιο του Φορντό πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις
Η μεταφορά ουρανίου σε «άγνωστο»  σημείο πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις αποτελεί κρίσιμο στρατηγικό βήμα.
Δηλώσεις Ιρανού αξιωματούχου στο Reuters: Μεταφέρθηκε σε «άγνωστη» τοποθεσία το εμπλουτισμένο ουράνιο του Φορντό πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις
Αμερικανικός στρατός στον πόλεμο με το Ιράν
«Στην κόψη του ξυραφιού»: Παγκόσμιος συναγερμός μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο
Παγκόσμια ανησυχία για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν
«Στην κόψη του ξυραφιού»: Παγκόσμιος συναγερμός μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο