Thumbnail
Επαφές με κόμματα

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε απόψε ότι αποδέχτηκε την εντολή του βασιλιά για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μολονότι δεν έχει αρκετές ψήφους στο κοινοβούλιο προκειμένου να ζητήσει και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Ραχόι δεν προσδιόρισε την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. Είπε όμως ότι θα ξεκινήσει ένα γύρο συνομιλιών με τα άλλα κόμματα, σε μια προσπάθεια να τα πείσει να στηρίξουν μια κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος (PP).

Τα περισσότερα κόμματα έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ του Ραχόι. Το PP διαθέτει 137 έδρες στο κοινοβούλιο, αλλά χρειάζεται 176 ψήφους για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

"Χρειάζεται να σχηματίσουμε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν", είπε ο ηγέτης των συντηρητικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Φίλιππο. "Η Ισπανία χρειάζεται μια κυβέρνηση τώρα, επικεφαλής της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι το PP και δεν υπάρχει καμία εναλλακτική σε αυτό", κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιo είναι φυσικό αντιοξειδωτικό που καθυστερεί το γκριζάρισμα των μαλλιών

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης για αγρότες: «Την Τετάρτη τα μέτρα με ή χωρίς την παρουσία τους»
Σκληρή γραμμή από το Μέγαρο Μαξίμου: Ανακοινώνονται τα μέτρα στήριξης ακόμα και χωρίς συμφωνία με τους αγρότες
Μαρινάκης για αγρότες: «Την Τετάρτη τα μέτρα με ή χωρίς την παρουσία τους»
Ζαχαράκη
Απάντηση ΥΠΑΙΘΑ για τα ΣΔΕ: Η προϋπηρεσία μετρά για τη μείωση του διδακτικού ωραρίου
Τι απάντησε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Απάντηση ΥΠΑΙΘΑ για τα ΣΔΕ: Η προϋπηρεσία μετρά για τη μείωση του διδακτικού ωραρίου