Κόσμος 0

Τρίζει η καρέκλα του Κόρμπιν: Παραιτήσεις επτά ακόμη στελεχών των Εργατικών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σοβαροί τριγμοί στο εσωτερικό του κόμματος

Σοβαρούς τριγμούς στους κόλπους των Εργατικών της Βρετανίας έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για έξοδο από την Ευρωπαϊκλη Ένωση.

Μετά τον καταιγισμό παραιτήσεων, αποχωρήσεων και καρατόμησης στελεχών από καίριες θέσεις, τώρα επτά στελέχη του βρετανικού αντιπολιτευόμενου κόμματος ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποσύρουν τη στήριξή τους στην ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, βυθίζοντας το κόμμα σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν έπαυσε τον Χίλαρι Μπεν από τη θέση του επικεφαλής των Εργατικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής νωρίς σήμερα το πρωί, αφού ο Μπεν είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία. Ακόμη ,οι Γκλόρια ντε Πιέρο, Χέιντι Αλεξάντερ, Λούσι Πάουελ και Ίαν Μάρεϊ ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποστήριξή τους και παραιτούνται από την "σκιώδη κυβέρνηση" του Κόρμπιν.

Σύμφωνα, επιπλέον, με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, παραιτήθηκαν οι Λίλιαν Γκρίνγουντ και Κέρι Μακάρθι.

Μερικοί από τους παραιτηθέντες ανέφεραν σε δηλώσεις ότι αμφισβητούν την ικανότητα του Κόρμπιν να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός μηνών αφού ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος