Το NATO ανέπτυξε σήμερα πλοία στα ελληνικά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα για την αντιμετώπιση των παράνομων δικτύων διακινητών μεταναστών με προορισμό την Ευρώπη, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι καθησυχάστηκαν οι ανησυχίες τόσο της Αθήνας, όσο και της Άγκυρας.
«Επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον FRONTEX και αυξάνουμε τον αριθμό των πλοίων που αναπτύσσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η Γαλλία και η Βρετανία συμφώνησαν να στείλουν πολεμικά στο Αιγαίο.
Η Γερμανία ηγείται της αποστολής του NATO η οποία συμφωνήθηκε την 11η Φεβρουαρίου. Στην αποστολή μετέχουν επίσης πλοία της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Καναδά. Μέχρι τώρα, τα σκάφη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου έπλεαν στα διεθνή ύδατα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ