Thumbnail

 

O Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. 
 
Μεταξύ άλλον τόνισε πως μέσα στον μήνα Απρίλη θα κατατεθεί το Ν/Σ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου και του Τεχνολογικού Λυκείο.
 
Συγκεκριμένα είπε πως «Επόμενο βήμα, είναι να καταθέσουμε μέσα σ’ αυτόν τον μήνα το Ν/Σ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου και του Τεχνολογικού Λυκείου, έπειτα από την διεξαγωγή με όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα ενός ευρύ και δημόσιου  Εθνικού Διαλόγου. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για επικείμενες αλλαγές στον τρόπο των Εξετάσεων  τουλάχιστον μέχρι το 2016-17, δεδομένου ότι  πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αλλαγές,  σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης για να τις κρίνουμε συνολικά και να δούμε αν θα υπάρξει ανάγκη αλλαγών στο  σύστημα των Εξετάσεων». 
 
Σχετικά με το θέμα του Υποσιτισμού που διευρύνεται ολοένα και περισσότερο στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας είπε τα εξής: 
 
«Για το θέμα του υποσιτισμού που έχει παρατηρηθεί στα σχολεία, υπάρχουν δύο προγράμματα: το πρώτο (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το γάλα και τα φρούτα στα σχολεία) έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται.  Για το δεύτερο πρόγραμμα, εξασφαλίσαμε ένα μεγάλο ποσόν, της τάξεως  των 20 - 25 εκατ. ευρώ από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε, στο τέλος του μήνα, ν’ αρχίσουμε ένα επιπρόσθετο μέτρο, το οποίο θα δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα με ένα κουπόνι (voucher)  να παίρνουν ένα κουλούρι κι ένα τυρί από το κυλικείο του σχολείο. Παράλληλα, μαζί με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών δίνουμε δέματα σε διάφορες οικογένειες, ούτως ώστε να υποβοηθηθούν». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

trapeza_7.jpg
Προσοχή! Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τις καταθέσεις μετρητών στην τράπεζα
Τι πρέπει να προσέχετε στις καταθέσεις μετρητών - Η εφορία δεν αρκείται σε ισχυρισμούς περί «χρημάτων στο σπίτι» χωρίς αποδείξεις
Προσοχή! Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τις καταθέσεις μετρητών στην τράπεζα
chatgpt texniti noimosini
Το ChatGPT δεν διασφαλίζει πλήρως την ιδιωτικότητα – Οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί
H έλλειψη απόρρητου σημαίνει ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν να γίνουν διαθέσιμες σε νομικά πλαίσια
Το ChatGPT δεν διασφαλίζει πλήρως την ιδιωτικότητα – Οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί