Thumbnail

 

O Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. 
 
Μεταξύ άλλον τόνισε πως μέσα στον μήνα Απρίλη θα κατατεθεί το Ν/Σ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου και του Τεχνολογικού Λυκείο.
 
Συγκεκριμένα είπε πως «Επόμενο βήμα, είναι να καταθέσουμε μέσα σ’ αυτόν τον μήνα το Ν/Σ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου και του Τεχνολογικού Λυκείου, έπειτα από την διεξαγωγή με όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα ενός ευρύ και δημόσιου  Εθνικού Διαλόγου. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για επικείμενες αλλαγές στον τρόπο των Εξετάσεων  τουλάχιστον μέχρι το 2016-17, δεδομένου ότι  πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αλλαγές,  σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης για να τις κρίνουμε συνολικά και να δούμε αν θα υπάρξει ανάγκη αλλαγών στο  σύστημα των Εξετάσεων». 
 
Σχετικά με το θέμα του Υποσιτισμού που διευρύνεται ολοένα και περισσότερο στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας είπε τα εξής: 
 
«Για το θέμα του υποσιτισμού που έχει παρατηρηθεί στα σχολεία, υπάρχουν δύο προγράμματα: το πρώτο (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το γάλα και τα φρούτα στα σχολεία) έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται.  Για το δεύτερο πρόγραμμα, εξασφαλίσαμε ένα μεγάλο ποσόν, της τάξεως  των 20 - 25 εκατ. ευρώ από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε, στο τέλος του μήνα, ν’ αρχίσουμε ένα επιπρόσθετο μέτρο, το οποίο θα δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα με ένα κουπόνι (voucher)  να παίρνουν ένα κουλούρι κι ένα τυρί από το κυλικείο του σχολείο. Παράλληλα, μαζί με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών δίνουμε δέματα σε διάφορες οικογένειες, ούτως ώστε να υποβοηθηθούν». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές με ελληνική σημαία κοιτάνε πινακίδα που γράφει ζήτω η 25η Μαρτίου
Σαν να ‘τανε το ΄21…
Το ’21 θα έρχεται πάντα μέσα και έξω από τα σχολεία μας να μας καλεί σε γιορτή αλλά και να μας αναθερμαίνει την μνήμη
Σαν να ‘τανε το ΄21…
ΓΕΛ Αξιού «School4all»
ΓΕΛ Αξιού: «EPAS Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
Δράση ευαισθητοποίησης από το ΓΕΛ Αξιού στο πλαίσιο του προγράμματος «EPAS Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
ΓΕΛ Αξιού: «EPAS Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»