Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

 

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το ντοκιμαντέρ του ARD που καταγγέλλει ότι η Amazon προσέλαβε προσωπικό ασφαλείας που σχετίζεται με νεοναζιστική οργάνωση για να εκφοβίζει τους αλλοδαπούς υπαλλήλους της.
 
Στιγμιότυπο από το ρεπορτάζ του ARD
 
Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η πολιτική της Amazon απέναντι στους 5.000 υπαλλήλους από όλη την Ευρώπη που προσέλαβε για να εργαστούν προσωρινά στα κέντρα συσκευασίας και διανομής στη Γερμανία.Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι εργάτες, είναι διαρκώς παρόντες φύλακες από την εταιρεία HESS Security, οι οποίοι φορούν μαύρες στολές, μπότες και έχουν όλοι στρατιωτικού τύπου κούρεμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  οι φύλακες προσελήφθησαν για να "διατηρούν την τάξη".
 
Μάλιστα, προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε ότι οι φύλακες συχνά έψαχναν στα υπνοδωμάτια και τις κουζίνες όπου διέμεναν οι εργάτες, οι οποίοι σε μαρτυρίες τους εμφανίζονται φοβισμένοι. Σύμφωνα με μία ισπανίδα, οι φύλακες τους έλεγαν ότι εκείνοι είναι ο νόμος. Μία άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι την πέταξαν έξω από το δωμάτιο που μοιραζόταν με άλλες πέντε επειδή στέγνωσε τα ρούχα της στο καλοριφέρ.
 
Αρκετοί από τους φύλακες φαίνεται να φορούν ρούχα βερολινέζικης φίρμας που έχει ταυτιστεί με την ακροδεξιά στη Γερμανία ενώ υποσημειώνεται ότι η Amazon έχει σταματήσει να πουλά τα ρούχα της συγκεκριμένης εταιρείας από το 2009. Οι ρεπόρτερ που επιμελήθηκαν το ντοκιμαντέρ ανέφεραν ότι οι φύλακες της HESS τους έδιωξαν από τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν μαζί με τους εργάτες όταν διαπίστωσαν ότι είχαν κάμερες πάνω τους και καθώς αρνήθηκαν να τους παραδώσουν το υλικό, τους κράτησαν επί μία ώρα πριν παρέμβει η αστυνομία και αφεθούν ελεύθεροι.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εργάτες στα διαμετακομιστικά κέντρα είχαν οκτάωρες βάρδιες όπου συσκεύαζαν τα προϊόντα της εταιρείας. Φτάνοντας στη Γερμανία έμαθαν ότι θα πληρωθούν λιγότερο από όσο είχαν αρχικά συμφωνήσει αλλά δεν είχαν επιλογή καθώς εάν αρνούνταν θα έπρεπε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
 
Παρά την αίσθηση που προκάλεσε το ρεπορτάζ και το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της Amazon στο Facebook κατακλύστηκε από παράπονα, δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από την HESS Security ή την Amazon.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές λάπτοπ
Σχολική μεταρρύθμιση στη Δανία: Επιστροφή στα χάρτινα βιβλία και δραστικό «στοπ» στις οθόνες
Η Δανία αποσύρει τις οθόνες, μειώνει τους μαθητές και επιστρέφει στο χαρτί
Σχολική μεταρρύθμιση στη Δανία: Επιστροφή στα χάρτινα βιβλία και δραστικό «στοπ» στις οθόνες
Αλέξης Τσίπρας
Ο «οδικός χάρτης» του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα: Ιδρυτική διακήρυξη την Τρίτη στο Θησείο

Σε τροχιά επίσημης ίδρυσης εισέρχεται ο νέος πολιτικός φορέας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η ανακοίνωση της γέννησής του έχει...

Ο «οδικός χάρτης» του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα: Ιδρυτική διακήρυξη την Τρίτη στο Θησείο