Thumbnail
Το ΤΑΙΠΕΔ εξέτασε 562 από τα περίπου 6.000 νησιά και νησίδες που ελέγχει η Ελλάδα. Το Bloomberg κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις Φλέβες, απέναντι από την Βουλιαγμένη

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει καταλήξει στα νησιά και τις νησίδες που μπορούν να παραχωρηθούν με μακροχρόνιες συμβάσεις ως 50 ετών σε ιδιώτες, με στόχο να εισρεύσει στα Ταμεία «ζεστό χρήμα» για να περιοριστούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και να εξασφαλιστεί η συνέχιση της διεθνούς στήριξης.

Bloomberg: Η Ελλάδα νοικιάζει 40 νησιά για να γίνουν θέρετρα

Την σχετική δήλωση έκανε στο πρακτορείο Bloomberg ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (παραχωρήθηκε την περασμένη εβδομάδα).

«Εντοπίσαμε τοποθεσίες με καλά εδάφη που βρίσκονται κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν ικανοποιητικές υποδομές και -την ίδια στιγμή- δεν αποτελούν πρόβλημα για την εθνική ασφάλεια ... Η κείμενη νομοθεσία δεν μας επιτρέπει την οριστική πώληση και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο», διευκρίνισε.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησίδες και νησιά από 500 στρέμματα ως 3.000 στρέμματα, τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν σε υψηλών προδιαγραφών τουριστικά θέρετρα, μέσω συμβάσεων παραχώρησης 30 ως 50 ετών, όπως είπε ο κ.Ταπραντζής.

Το ΤΑΙΠΕΔ εξέτασε 562 από τα περίπου 6.000 νησιά και νησίδες που ελέγχει η Ελλάδα. Το Bloomberg κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις Φλέβες, απέναντι από την Βουλιαγμένη (εδώ και δεκαετίες χώρο ασκήσεων των ΟΥΚ), αλλά και σύμπλεγμα νησιών κοντά στην Κέρκυρα, το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε να αναφέρει σαφώς, κατά το πρακτορείο.

Ο κ.Ταπραντζής αναφέρει ότι απαιτείται αλλαγή της νομοθεσίας για να αναπτυχθούν ιδιωτικές επενδύσεις σε δημόσια περιουσία και να περιοριστεί ο αριθμός των αδειών που απαιτούνται.

Η επιλογή της παραχώρησης επιλέχθηκε και γιατί τα έσοδα για το Δημόσιο δεν αναμένεται να ήταν υψηλότερα ακόμη και με πλήρη πώληση, ενώ η χώρα θα οφεληθεί συνολικά περισσότερο από την μετατροπή νησιών σε τουριστικά θέρετρα.

 

ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κιμωλίες
Εκπαιδευτικοί Σάμου: Αγωνία για τις οργανικές θέσεις - Αναμονή για αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας
Καμία πρόβλεψη πέρυσι για Πρωτοβάθμια – Ζητείται φέτος δίκαιη κατανομή
Εκπαιδευτικοί Σάμου: Αγωνία για τις οργανικές θέσεις - Αναμονή για αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας
telos-panelladikes-eisagogi-aei-tei-apolitirio-likeiou-620x320.jpg
Εθνικό Απολυτήριο: Η “καινοτόμος” μεταρρύθμιση ετών 60
«Είναι απογοητευτικό να διαπιστώνει κανείς ότι ο δημόσιος διάλογος γύρω από τη διαρκώς αναβαλλόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση παραμένει, εδώ και...
Εθνικό Απολυτήριο: Η “καινοτόμος” μεταρρύθμιση ετών 60
opekepe_0.jpg
ΟΠΕΚΕΠΕ - Νέος διάλογος: «Αυτή η Τυχεροπούλου… αν την είχα σκοτώσει τώρα θα ήμουν έξω»
Σοκ από νέο διάλογο στη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ – Απειλές κατά στελέχους του εσωτερικού ελέγχου
ΟΠΕΚΕΠΕ - Νέος διάλογος: «Αυτή η Τυχεροπούλου… αν την είχα σκοτώσει τώρα θα ήμουν έξω»