Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, με τις Αρχές να προχωρούν τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου σε αποστολή μηνύματος από το 112, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την περιοχή των Πρεσπών.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης και εξακολουθεί να καίει δασική έκταση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν για τον περιορισμό του μετώπου.
Περίπου στις 03:00 σήμερα Πέμπτη ξημερώματα, ενεργοποιήθηκε το 112, με οδηγία για εκκένωση της περιοχής προς Πρέσπες, είτε μέσω του παλαιού οδικού δικτύου είτε μέσω της Εγνατίας Οδού.
Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 8ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και έξι πυροσβεστικά οχήματα.
Στη μάχη με τις φλόγες συμμετείχαν επίσης, όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες φωτισμού, δύο αεροσκάφη, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνεχίζεται μέσα στη νύχτα, με την προσοχή να στρέφεται τόσο στην προστασία των κατοίκων όσο και στην αποτροπή επέκτασης του μετώπου προς κατοικημένες περιοχές.
Σε επιφυλακή οι Αρχές
Η ενεργοποίηση του 112 δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη προληπτικής απομάκρυνσης των κατοίκων, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην προσεγγίζουν το μέτωπο της πυρκαγιάς.
Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και αναμένονται νεότερες ενημερώσεις για την πορεία της φωτιάς και την έκταση που έχει επηρεαστεί.