Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν διαδηλωτές, σωματεία και συνδικάτα στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε12) το πρωί της Παρασκευής (14/08), εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην προγραμματισμένη άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris».
Η κινητοποίηση πυροδοτήθηκε από την παρουσία Ισραηλινών στρατιωτικών σε άδεια αναψυχής στις ελληνικές ακτές, την ίδια στιγμή που οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο.
Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν ενεργά η ΠΕΝΕΝ, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, οι οποίες απευθύνουν κάλεσμα για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων υπέρ του παλαιστινιακού λαού.
Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Ανεπιθύμητοι οι γενοκτόνοι», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Καμία στήριξη στο σιωνιστικό απαρτχάιντ», καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα.