Επτά νέα μη κρατικά πανεπιστήμια έρχονται στην Ελλάδα – Ποια έλαβαν άδεια για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Κοινωνία 0

Αθώος ο Νίκος Ρωμανός στη δίκη για τους Αμπελόκηπους

Νίκος Ρωμανός
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δικαίωση για τον Νίκο Ρωμανό

Αθώος κρίθηκε ο Νίκος Ρωμανός στη δίκη για την έκρηξη στο διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους τον Οκτώβριο του 2024.

Η δικαστική απόφαση, που υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως Αλεξάνδρας Πίσχοινα, αποτελεί δικαίωση για τον Νίκο Ρωμανό που βρισκόταν φυλακισμένος τους τελευταίους 17 μήνες.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε επίσης αθώους, λόγω αμφιβολιών, τον Δημήτρη Π. και τον Αργύρη Κ.

Ένοχες οι δύο γυναίκες

Το δικαστήριο έκρινε ένοχες τις δύο γυναίκες Μαριάννα Μανουρά και Δήμητρα Ζ. Για κατά περίσταση πράξεις: εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, πιστολιών και πυρομαχικών, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη με χρήση εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως Αλεξάνδρας Πίσχοινα, που είχε ζήτησε την ενοχή δύο κατηγορουμένων και την απαλλαγή τριών.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στο Νίκο Ρωμανό, που βρέθηκε κατηγορούμενος για δακτυλικό αποτύπωμα σε σακούλα, είχε διατυπώσει σοβαρές αμφιβολίες για την εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «διαπιστώθηκε ότι εκτός από τα αποτυπώματα κατηγορουμένων υπήρχαν κι άλλα αταυτοποίητα. Το γεγονός αυτό μαρτυρά ότι το πρώτον η σακούλα δεν είναι μιας χρήσεως και χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές… δεν μπορώ να φανταστώ ότι χρειάστηκαν πέντε άνθρωποι για να βάλουν τα όπλα σε μια τσάντα… Είναι δυνατόν να πήρε μέτρα για να είναι καθαρό το όπλο αλλά να μην έκανε το ίδιο και για τη σακούλα; Λάβετε υπόψη σας ότι το ιδεολογικό πεδίο του χώρου έχει πολυσυλλεκτικό σκοπό και μια σακούλα μπορεί αν χρησιμοποιηθεί για ειρηνικό ή και για πολεμικό σκοπό όχι από τον ίδιο άνθρωπο».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία