Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Επιστρέφουν στα Τρίκαλα οι «ράμπο» της Πυροσβεστικής – Στο στόχαστρο τα τοπογραφικά διαγράμματα και οι υπεύθυνοι που υπέγραψαν για την υπογειοποίηση των δικτύων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) να επιστρέφουν στα Τρίκαλα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026.

Η νέα φάση των ανακρίσεων αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, καθώς στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν πλέον οι πολιτικοί μηχανικοί και οι τοπογράφοι που έβαλαν την υπογραφή τους στα διαγράμματα και τα σχέδια της επιχείρησης.

Οι αρχές αναζητούν τυχόν αποκλίσεις μεταξύ των εγκεκριμένων σχεδίων και της πραγματικής κατάστασης του εργοστασίου, εστιάζοντας στη νομιμότητα των κτιριακών υποδομών που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Το ενδιαφέρον των ερευνητών επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες τεχνικές παρεμβάσεις που ενδέχεται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της φωτιάς. Για τον λόγο αυτό, θα κληθούν για άμεση κατάθεση στελέχη του εργοστασίου και υπεύθυνοι τομέων, αλλά κυρίως οι μηχανικοί που υπέγραψαν για την εγκατάσταση των δύο υπέργειων δεξαμενών.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν με σχολαστικότητα τις σωληνώσεις που υπογειοποιήθηκαν, αναζητώντας αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας ή αν υπήρξαν αυθαίρετες επεκτάσεις που μετέτρεψαν το εργοστάσιο σε «ωρολογιακή βόμβα».

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλοίωση κρίσιμων στοιχείων της έρευνας, η διοίκηση της Πυροσβεστικής αποφάσισε να παραμείνει το εργοστάσιο κλειστό και τις επόμενες ημέρες. Η πτέρυγα που υπέστη την ολοσχερή καταστροφή τελεί υπό 24ωρη φύλαξη, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε δεν έχει επίσημη εξουσιοδότηση από τις ανακριτικές αρχές.

Η πίεση προς την ιδιοκτησία και τους τεχνικούς συμβούλους αυξάνεται, καθώς η ΔΑΕΕ φαίνεται να συλλέγει στοιχεία που θα οδηγήσουν στον ακριβή προσδιορισμό των ευθυνών για τη μεγάλη καταστροφή στα Τρίκαλα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικής Κινητικότητας Erasmus+ του 3ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης στη Σαμψούντα της Τουρκίας
Erasmus+: Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικής Κινητικότητας του 3ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης στη Σαμψούντα της Τουρκίας
Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικής Κινητικότητας Erasmus+ του 3ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης στη Σαμψούντα της Τουρκίας
Erasmus+: Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικής Κινητικότητας του 3ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης στη Σαμψούντα της Τουρκίας
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: Σε μια βδομάδα ανοίγουν οι «νταντάδες της γειτονιάς» - Έως 500€ σε γονείς
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για την πανελλαδική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της...
Μιχαηλίδου: Σε μια βδομάδα ανοίγουν οι «νταντάδες της γειτονιάς» - Έως 500€ σε γονείς