Κοινωνία

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα 12:00 με 15:00 – Πορείες και συγκεντρώσεις για την επαναφορά 13ου και του 14ου μισθού

Απεργία ΑΔΕΔΥ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τις 15:00, για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα στο λεκανοπέδιο Αττικής - Συγκέντρωση στο ΣτΕ στις 12:30μμ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε κινηματική τροχιά εισέρχονται οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, με βασικό αίτημα την επανενεργοποίηση του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στις αποδοχές. Τον συντονισμό των δράσεων έχει αναλάβει η ΑΔΕΔΥ, η οποία προχωρά σε προειδοποιητική κινητοποίηση.

Σήμερα, έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας διάρκειας τριών ωρών, από τις 12:00 έως τις 15:00, που αφορά τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων.

Παράλληλα με τη στάση εργασίας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 12:30, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Οι συνδικαλιστικοί φορείς επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουν το ζήτημα σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται:

  • η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

  • η ανάγκη για πραγματικές και μόνιμες αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, ώστε να αντιμετωπιστεί η απώλεια αγοραστικής δύναμης των τελευταίων ετών

Η κινητοποίηση αποτελεί σαφές μήνυμα πίεσης προς την κυβέρνηση, με τους εργαζόμενους να ζητούν αναθεώρηση της μισθολογικής πολιτικής και αποκατάσταση απωλειών που, όπως υποστηρίζουν, συνεχίζουν να επηρεάζουν σοβαρά το εισόδημά τους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία