Μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής βίας σε βάρος 13χρονης ανήλικης αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας έντονη ανησυχία και κοινωνικό προβληματισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, το κορίτσι φέρεται να υπέστη ομαδική κακοποίηση από ομάδα ανηλίκων, οι οποίοι μάλιστα κατέγραφαν τις πράξεις τους σε βίντεο.
Όπως προκύπτει από την καταγγελία, τα περιστατικά φέρονται να εκτυλίχθηκαν σε βάθος αρκετών μηνών, από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο. Οι φερόμενοι δράστες εκμεταλλεύτηκαν σχέση εμπιστοσύνης που είχε αναπτυχθεί μεταξύ της ανήλικης και ενός συνομήλικού της, οδηγώντας την σε κοινόχρηστους και απομονωμένους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια των περιστατικών, φέρεται να υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, ενώ ταυτόχρονα γινόταν καταγραφή με κινητά τηλέφωνα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο γεγονός ότι μέρος του βιντεοληπτικού υλικού φέρεται να διαμοιράστηκε μέσω κοινωνικών δικτύων, στοιχείο που επιβαρύνει περαιτέρω τη νομική διάσταση της υπόθεσης και εγείρει ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και αξιοπρέπειας ανηλίκων.
Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος έξι νεαρών ατόμων, ηλικίας από 14 έως 19 ετών. Οι κατηγορίες που διερευνώνται, κατά περίπτωση, περιλαμβάνουν βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, πορνογραφία ανηλίκων, εκδικητική πορνογραφία, καθώς και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, τουλάχιστον δύο από τους εμπλεκόμενους φέρονται να προχώρησαν σε γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι Αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, τα οποία αναμένεται να εξεταστούν εργαστηριακά από την αρμόδια υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών. Η ανάλυση του ψηφιακού υλικού θεωρείται καθοριστική για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η σχηματισθείσα δικογραφία πρόκειται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα αξιολογήσει τα στοιχεία και θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση