Μία γευστική πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 4 μέτρια αυγά
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1/2 κτγ αλάτι
- 10 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτσ υγρή βανίλια
Για το σιρόπι:
- 700 γρ νερό
- 800 γρ ζάχαρη
- φλούδες από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Θα χρειαστείτε:
Ταψί 25χ35 εκ.
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το ελαιόλαδο, το μπέικεν, το αλάτι, την υγρή βανίλια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και αφού λαδώσουμε ένα ταψί 25χ35 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35 λεπτά στους 180 c.
- Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω στο καυτό γλυκό.
- Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και το κόβουμε.
- Το πιο νόστιμο και εύκολο ραβανί που έχετε δοκιμάσει!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom