Κοινωνία 0

Σεισμός στο Αντίρριο σήμερα τα ξημερώματα – Αισθητός και στην Πάτρα

σεισμός
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην υποθαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, περίπου 1 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά του Αντιρρίου.

Μια ασθενής σεισμική δόνηση καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους της Αχαΐας που ανέφεραν ότι την αισθάνθηκαν παρά το μικρό της μέγεθος.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 04:25 τα ξημερώματα (11/12) και σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, είχε μέγεθος 3,1 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην υποθαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, περίπου 1 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά του Αντιρρίου.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 7,7 χιλιόμετρα, ένδειξη ότι πρόκειται για έναν ρηχό σεισμό, γεγονός που εξηγεί γιατί έγινε αντιληπτός και σε κοντινές περιοχές.

Τι κατέγραψε το EMSC

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τη δόνηση στα 3,5 Ρίχτερ, με χρήστες στην Αχαΐα να αναφέρουν ότι «ένιωσαν ένα μικρό τίναγμα», ιδιαίτερα σε περιοχές της Πάτρας και των γύρω δήμων.

Καταγραφή από το Σεισμολογικό Δίκτυο του ΕΚΠΑ

Ο σεισμός αποτυπώθηκε και στον σεισμογράφο του Σεισμολογικού Δικτύου του Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται στη Λάκκα Αχαΐας, προσφέροντας καθαρή εικόνα της δόνησης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία