Υλικά:
300 γρ. βρώμη
1 μεγάλο τριμμένο μήλο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
150 γρ. καρύδια, αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς
3 κ.σ. σταφίδες
3–4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Αλέθουμε τη βρώμη στο multi μέχρι να αποκτήσει υφή αλευριού και τη βάζουμε σε μπολ.
Τρίβουμε ή πολτοποιούμε το μήλο.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον πορτοκαλοχυμό, αφήνοντας το ελαφρύ αφρισμό να καταλαγιάσει.
Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υλικά: μήλο, μέλι, ελαιόλαδο, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κανέλα, baking powder και ξύσμα.
Αναμειγνύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη που δεν κολλάει.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 10–15 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να πάρουν ωραίο χρώμα.
Tip: Μην τα αφήσετε πολλή ώρα, πρέπει να παραμείνουν λίγο μαλακά στο εσωτερικό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom