Σε δυναμική κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα γενική απεργία σε ολόκληρη την περιφέρεια για την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη περίπου 70 αγροτικών συλλόγων στο μπλόκο της Μπάρας Σιάτιστας το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, την ημέρα της απεργίας θα υπάρξει καθολικό κλείσιμο όλων των δήμων της περιοχής, ενώ η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μπλόκου.
Οι δράσεις των αγροτών συνεχίζονται ήδη με εντεινόμενο ρυθμό. Αύριο στις 11:00 το πρωί, οι αγρότες θα κινηθούν προς την Κοζάνη, όπου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Την Παρασκευή, προγραμματίζεται μεγάλη μετακίνηση με λεωφορεία προς τη Θεσσαλονίκη, με στόχο τον αποκλεισμό του λιμανιού ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Παράλληλα, αντιπροσωπείες από όλα τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας θα ταξιδέψουν το Σάββατο στη Νίκαια Λάρισας για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, όπου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι επόμενες πανελλαδικές κινήσεις.
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους, προδιαγράφοντας μια κρίσιμη εβδομάδα για τον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση