Υλικά:
4 αυγά
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη ή ½ κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
1 μικρή πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον αραιωμένο πελτέ και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Με ένα κουτάλι ανοίγουμε δύο μικρά κενά στη σάλτσα και σπάμε εκεί προσεκτικά τα αυγά. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να ψηθούν για 1-2 λεπτά, ώσπου να πήξουν τα ασπράδια.
Αν θέλουμε πιο ρευστούς κρόκους, αποσύρουμε νωρίτερα, διαφορετικά αφήνουμε λίγο ακόμη. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με άφθονο φρέσκο ψωμί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom