Thumbnail
Τροφές

Συνήθως ο καταψύκτης μας είναι γεμάτος με παγωτά, λαχανικά, κρέατα και ίσως μερικές έτοιμες πίτες ή πίτσες. Σίγουρα όμως περισσεύει ακόμη λίγος χώρος. Αντί λοιπόν να αφήνουμε τα τρόφιμα να χαλάνε στο ψυγείο ή στον πάγκο της κουζίνας, απλά, όπως μας ενημερώνει το olivemagazine.gr ας τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.

1. Ψωμί
Εάν δεν προετοιμάζεις φαγητό για μία 7μελή οικογένεια κάθε μέρα, μία φρατζόλα ψωμί είναι σχεδόν αδύνατο να καταναλωθεί όσο είναι ακόμη φρέσκια. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι όσο ψωμί περισσέψει, να το κόψεις σε φέτες και να το βάλεις στην κατάψυξη. ‘Ετσι όποτε το χρειαστείς μπορείς να το βγάλεις, να το ξεπαγώσεις και να το ψήσεις στη φρυγανιέρα.

2. Τυρί
Ναι ακόμη και το τυρί (και ειδικά το τριμμένο) μπορεί να βρει τη θέση του στα συρτάρια του καταψύκτη σου. Όποτε το χρειάζεσαι μπορείς πολύ απλά να το προσθέτεις στις συνταγές σου.

3. Φρούτα
Επειδή τα μούρα, όπως οι φράουλες, έχουν την τάση να χαλάνε μέσα σε λίγες μέρες, εάν δεν θέλεις να πάνε στράφι αποθήκευσέ τα στην κατάψυξη, ώστε να μπορείς να τα προσθέτεις όλο το χρόνο στα smoothie σου και να μην σπαταλάς ούτε ένα ευρώ. Εάν πάλι σου περισσεύουν μπανάνες και φοβάσαι ότι θα χαλάσουν, μπορείς να τις καθαρίσεις, να τις κόψεις σε φέτες και ύστερα να τις βάλεις πάνω σε δίσκο και μέσα στην κατάψυξη για να φτιάξεις το πιο νόστιμο και υγιεινό παγωτό.

4. Ζωμός
Εάν έφτιαξες παραπάνω από όσο ζητά η συνταγή σου, απλά αποθήκευσέ τον εκεί για την επόμενη φορά που θα τον χρειαστείς.

5. Τζίντζερ
Κι όμως είναι πολύ πιο εύκολο να τρίψεις τη ρίζα του τζίντζερ, όταν είναι παγωμένη. Φρόντισε βέβαια να την έχεις καθαρίσει όσο είναι φρέσκια.

6. Ξηροί καρποί
Βάζοντάς τους στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν νόστιμοι και τραγανοί για περισσότερο καιρό.

7. Καυτερές πιπεριές
Το συγκεκριμένο λαχανικό είναι αρκετά δύσκολο να το βρεις τους χειμερινούς μήνες. Αντί να στερηθείς την αγαπημένη σου πικάντικη γεύση, προμηθεύσου τώρα, όσο ακόμη προλαβαίνεις, τις αγαπημένες σου καυτερές πιπεριές και αποθήκευσέ τες σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακουλίτσες τροφίμων στην κατάψυξη.

8. Ζύμη για μπισκότα
Αντί να φτιάχνεις μια γερή δόση από μπισκότα και να τα τρως όλα σε μια καθισιά, απλά χώρισε τη ζύμη σε όσα μέρη θέλεις, αποθήκευσε αυτά που δεν πρόκειται να φας εκείνη τη στιγμή στην κατάψυξη και ψήσε μόνο τα 2-3 που μπορεί να χρειάζεσαι για να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου.

9. Φρέσκα μυρωδικά
Συνήθως οι συνταγές καλούν για μερικά μόνο κλωναράκια ή φυλλαράκια από θυμάρι, βασιλικό ή δυόσμο. Στο σούπερ μάρκετ όμως τα μυρωδικά πωλούνται σε ματσάκια, τα οποία είναι υπερβολικά μεγάλα. Αντί να τα πετάξεις, σου προτείνουμε να τα βάλεις στο μίξερ με λίγο ελαιόλαδο και να φτιάξεις “παγάκια”, τα οποία αργότερα μπορείς να προσθέσεις στις συνταγές της αρεσκείας σου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά