Το θολό νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά είναι γεμάτο άμυλο, ένα φυσικό μαγικό συστατικό που μπορεί να απογειώσει τη σάλτσα σας. Όταν τα μακαρόνια βράζουν, απελευθερώνουν άμυλο, το οποίο μετατρέπει το νερό σε ένα ελαφρώς παχύρρευστο υγρό. Αυτό το αμυλώδες νερό λειτουργεί ως φυσικός γαλακτωματοποιητής, βοηθώντας τα λιπαρά (όπως το λάδι, το βούτυρο ή το τυρί) να ενωθούν με τα υπόλοιπα συστατικά. Το αποτέλεσμα; Μια σάλτσα λεία, βελούδινη και δεμένη, χωρίς να χρειαστείτε αλεύρι, κρέμα ή άλλα πηκτικά.
Επιπλέον, το νερό των μακαρονιών βοηθά τη σάλτσα να αγκαλιάσει καλύτερα κάθε ζυμαρικό. Πόσες φορές δεν έχετε δει τη σάλτσα να μένει στον πάτο του πιάτου; Λίγες κουταλιές από το νερό του βρασμού είναι αρκετές για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, κάνοντας τη σάλτσα να κολλάει πάνω στα μακαρόνια και να απορροφάται ιδανικά.
Για να το αξιοποιήσετε σωστά, φυλάξτε ένα-δύο φλιτζάνια νερό λίγο πριν στραγγίξετε τα ζυμαρικά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σταδιακά στη σάλτσα όσο μαγειρεύεται, μέχρι να αποκτήσει τη σωστή υφή. Αν η σάλτσα σας είναι πολύ πηχτή, λίγες κουταλιές από το νερό αυτό μπορούν να την αραιώσουν χωρίς να χαθεί η γεύση. Επειδή περιέχει ήδη λίγο αλάτι, προσθέτει νοστιμιά χωρίς να χρειάζεται επιπλέον seasoning.
Ένας επιπλέον τρόπος να το αξιοποιήσετε είναι να το κρατήσετε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες ή να το καταψύξετε σε μικρές ποσότητες. Είναι ιδανικό για να εμπλουτίσετε ριζότο, σάλτσες, ακόμα και για να δώσετε έξτρα υφή σε ζύμες ψωμιού.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom