μετρο
Για τους κατοίκους του Ιλίου, του Καματερού και του Περιστερίου, το μήνυμα είναι σαφές: Το Μετρό έρχεται — και αυτή τη φορά, όχι στα χαρτιά.

Το έργο που περίμεναν για χρόνια οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό από την Ανθούπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο στο Ίλιον, με τρεις νέους σταθμούς —Παλατιανή, Ίλιον, Άγιος Νικόλαος—, ανοίγει μια νέα εποχή στις μετακινήσεις για Περιστέρι, Ίλιον και Καματερό.

Οι πρώτες μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες των κατοίκων μιας περιοχής που για χρόνια βρισκόταν εκτός χάρτη μεγάλων συγκοινωνιακών έργων.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, κ. Νίκος Κουρέτας, η επέκταση προς Ίλιον αποτελεί την επόμενη μεγάλη προτεραιότητα μετά τα έργα που προχωρούν προς Ελληνικό και Γλυφάδα.

Ανάσα για το Περιστέρι και το Ίλιον

Η νέα γραμμή θα περάσει μέσα από πυκνοκατοικημένες συνοικίες, εξυπηρετώντας πάνω από 80.000 επιβάτες ημερησίως.
Οι σταθμοί στην Παλατιανή και τον Άγιο Νικόλαο αναμένεται να δώσουν οικονομική και κοινωνική πνοή σε περιοχές με έντονη εμπορική δραστηριότητα και οικιστική ανάπτυξη.

Οι τοπικοί φορείς του Ιλίου και του Καματερού διεκδικούσαν εδώ και χρόνια την ένταξή τους στο δίκτυο του Μετρό — και πλέον το αίτημα αυτό παίρνει σάρκα και οστά.

Η επέκταση δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, στο επόμενο στάδιο προβλέπεται η σύνδεση με τις Αχαρνές, όπου το Μετρό θα ενωθεί με το δίκτυο του Προαστιακού.
Ένα έργο που, αν υλοποιηθεί, θα ενώσει τη Δυτική Αττική με το βόρειο τόξο της πόλης, αλλάζοντας ριζικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας.

Η επόμενη μέρα για τη Δυτική Αθήνα

Παράλληλα, εξετάζεται η αναβάθμιση του αμαξοστασίου στον Ελαιώνα, ώστε να υποστηρίξει τη λειτουργία των νέων γραμμών.
Στόχος της Ελληνικό Μετρό είναι μέσα στην επόμενη δεκαετία η Αθήνα να αποκτήσει πυκνότερο και πιο «πράσινο» δίκτυο μεταφορών, που θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos
Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση θερμοκρασίας - Τι ισχύει για Αττική
«Βουτιά» της θερμοκρασίας από σήμερα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση θερμοκρασίας - Τι ισχύει για Αττική
τσίπρας αλέξης
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο αναδεικνύει την πίεση στους εκπαιδευτικούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα καθηγητή που εργάζεται και ως delivery....
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησε η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο - Το χρονικό της αποκάλυψης και τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη