Υλικά:
340-350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
50 γρ. ζάχαρη
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 μέτριο αυγό
1 βανιλίνη
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το αυγό και τη ζάχαρη με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
Ζυγίζουμε κομμάτια των 50 γρ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπάλα και κάνουμε μια τρύπα στη μέση με το δάχτυλό μας, ανοίγοντάς τη σε δακτύλιο.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Για να ελέγξετε τη θερμοκρασία, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα, όταν βγάζει μπουρμπουλήθρες είναι έτοιμο.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Μόλις βγουν από το λάδι, πασπαλίζουμε αμέσως με ζάχαρη.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα κομμάτια ζύμης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom