Thumbnail
Σε ποινή κάθειρξης 17 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 40χρονος άνδρας για συνεχή σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση της συζύγου του, ακόμη και μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους. Ο καταδικασθείς δεν παρέστη στη δίκη και θεωρείται πλέον φυγόποινος.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 17 ετών σε έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για χρόνια σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση της συζύγου του. Οι πράξεις του εκτυλίσσονταν ακόμη και μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους, μετατρέποντας τη ζωή της οικογένειας σε εφιάλτη.

Ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ πλέον θεωρείται φυγόποινος. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή, αποφασίζοντας πως η έφεσή του δεν θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Η 30χρονη σύζυγος κατήγγειλε τον Μάρτιο του 2024 τα χρόνια κακοποίησης που υπέμενε, ύστερα από ακόμη έναν βίαιο ξυλοδαρμό. Όπως κατέθεσε στις αρχές, ο δράστης τη βίαζε επανειλημμένα, την εξευτέλιζε και σε αρκετές περιπτώσεις ουρούσε πάνω της μετά τις πράξεις του. Η βία, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, εντεινόταν κάθε φορά που εκείνος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών, μετά τη σύλληψή του ο άνδρας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως η απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία και η απαγόρευση επικοινωνίας με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Ωστόσο, παραβίασε επανειλημμένα αυτούς τους όρους και δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Οι δικαστές αποφάσισαν την άμεση εκτέλεση της ποινής και την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον καταδικασθέντα, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xeiropedes
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή εκπαιδευτικός για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
Ο εκπαιδευτικός που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικες μαθήτριες δικάστηκε τελεσίδικα – Αρνείται τις κατηγορίες, μιλά για «παρεξήγηση» και σκευωρία
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή εκπαιδευτικός για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
polytexneio kritis
Πολυτεχνείο Κρήτης: Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου για κατάληψη 15 - 17 Νοεμβρίου
Πολυτεχνείο Κρήτης: 52 χρόνια μετά – οι φοιτητές βγαίνουν στο δρόμο ενάντια σε διαγραφές, αυταρχισμό και ιδιωτικά πανεπιστήμια
Πολυτεχνείο Κρήτης: Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου για κατάληψη 15 - 17 Νοεμβρίου