Τι σημαίνει σοτάρισμα
Σοτάρισμα είναι η τεχνική μαγειρέματος του κρεμμυδιού (ή άλλων λαχανικών) σε λάδι ή βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει διάφανο και να απελευθερώσει τα φυσικά του σάκχαρα και αρώματα.
Μυστικά για τέλειο σοτάρισμα
Μην γεμίζετε το τηγάνι
Το κρεμμύδι πρέπει να απλώνεται ομοιόμορφα στο σκεύος. Αν έχετε μεγάλη ποσότητα, σοτάρετε σε δόσεις για να αποφύγετε το βράσιμο μέσα στα ζουμιά του.
Σιγομαγείρεμα για πιο γλυκιά γεύση
Όσο πιο αργά και σιγά ψήνεται το κρεμμύδι, τόσο καλύτερα απελευθερώνονται τα σάκχαρα και τα αρώματα, δίνοντας έντονο και γλυκό άρωμα στο φαγητό.
Χρήση ελαιόλαδου
Το ελαιόλαδο ενισχύει τα φυσικά αρώματα του κρεμμυδιού και δεν αλλάζει τη γεύση όπως ένα σπορέλαιο. Αποφύγετε το άχνισμα σε νερό ή ζωμό πριν το σοτάρισμα, γιατί αυτό μειώνει την ένταση των αρωμάτων.
Βήματα για σωστό σοτάρισμα
Κόψτε το κρεμμύδι στα δύο, αφαιρέστε τη φλούδα και ψιλοκόψτε το.
Βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά κρεμμύδι σε ένα τηγάνι.
Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι.
Ανακατεύετε τακτικά και αφήνετε να σοταριστεί από 3 έως 5 λεπτά, ανάλογα με τη φωτιά και την ποσότητα.
Το κρεμμύδι πρέπει να αποκτήσει χρυσαφί διάφανο χρώμα και η αρχική έντονη μυρωδιά να μετατραπεί σε γλυκιά, αρωματική.
Τα σωστά σοταρισμένα κρεμμύδια είναι ξανθά, μαλακά και γεμάτα γεύση, έτοιμα να αναδείξουν κάθε πιάτο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ