1. Ανοξείδωτο τηγάνι
Τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά, στιβαρά και κατάλληλα για όλα τα είδη μαγειρέματος. Αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν σκουριάζουν, ενώ με σωστή φροντίδα διαρκούν πολλά χρόνια.
Μειονέκτημα: Για να μη κολλήσει το φαγητό χρειάζεται αρκετό λάδι. Αν το σκεύος γρατζουνιστεί σοβαρά, πρέπει να αντικατασταθεί.
2. Τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα
Αποτελείται από σίδηρο και μικρή ποσότητα άνθρακα, χωρίς χημικές αντικολλητικές επιστρώσεις. Όταν είναι σωστά καρυκευμένο, έχει φυσικές αντικολλητικές ιδιότητες, που μειώνουν την ανάγκη για λάδι και κάνουν το μαγείρεμα πιο υγιεινό.
Πλεονέκτημα: Εξαιρετικός αγωγός θερμότητας, μπορεί να φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες και καθαρίζεται εύκολα.
3. Αντικολλητικό τηγάνι
Τα αντικολλητικά τηγάνια προσφέρουν εύκολο μαγείρεμα χωρίς πολύ λάδι. Ωστόσο, η επίστρωση τεφλόν μπορεί να απελευθερώσει μικροπλαστικά ή χημικά (PFAS) αν γρατζουνιστεί ή χρησιμοποιηθεί σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες.
Συμβουλή: Επιλέγουμε PFAs-free ή PTFE-free σκεύη, χρησιμοποιούμε ξύλινα ή πλαστικά εργαλεία και αντικαθιστούμε τα παλιά ή φθαρμένα τηγάνια.
4. Μαντεμένιο τηγάνι
Τα μαντεμένια τηγάνια είναι από καθαρό χυτοσίδηρο, χωρίς χημικές επεξεργασίες, και αναπτύσσουν φυσική αντικολλητική επιφάνεια όταν καρυκευτούν σωστά. Προσφέρουν ομοιόμορφη θέρμανση και ενισχύουν τη γεύση των φαγητών.
Μειονέκτημα: Είναι βαριά και χρειάζονται τακτική συντήρηση για να μη σκουριάσουν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ