nosokomeio
Ένας 59χρονος αναγκάστηκε να διασχίσει Σύρο, Μύκονο και Νάξο πριν φτάσει σε νοσοκομείο της Αθήνας – Η οικογένεια καταγγέλλει τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Ένας ασθενής με έμφραγμα στη Σίφνο αντιμετώπισε μια πρωτοφανή περιπέτεια για να λάβει επείγουσα ιατρική φροντίδα. Όπως περιγράφει ο αδερφός του, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή όταν ο 59χρονος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και υψηλή πίεση, φτάνοντας τα 19,5 mmHg.

Η γιατρός του Κέντρου Υγείας Σίφνου ειδοποίησε πλωτό σκάφος για να μεταφέρει τον ασθενή στη Σύρο, όπου και παρέμεινε περίπου πέντε ημέρες χωρίς να υποβληθεί σε χειρουργική παρέμβαση.

«Τον κατέβασαν εκεί στο Κέντρο Υγείας. Έφυγε το ελικόπτερο, πήγε στη Νάξο, πήρε ένα άλλο περιστατικό, γύρισαν μετά από δύο τρεις ώρες, τον παρέλαβαν και έφυγαν και πήγαν στην Αθήνα. Πέρασε μια ‘Οδύσσεια’ ο αδελφός μου, κάθε τόσο έχουμε τέτοια περιστατικά και πρέπει ο ασθενής να ακολουθήσει αυτή την οδό», αναφέρει ο αδερφός του ασθενούς.

Η κριτική της οικογένειας: «Είναι δυνατόν;»

Η οικογένεια δεν έκρυψε την αγανάκτησή της απέναντι στο σύστημα: «Είναι δυνατόν ένας με ένα έμφραγμα να μπει σε ένα πλωτό είτε είναι 3 μποφόρ είτε είναι 5 και να φτάσει σε ένα Κέντρο Υγείας το οποίο στην ουσία δεν του προσφέρει τίποτα;», δήλωσε ο αδερφός του ασθενούς μέσω Mega, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας στα νησιά.

Η ιστορία του 59χρονου αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα πρόσβασης σε κρίσιμες ιατρικές υπηρεσίες για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των Κυκλάδων.

Παρά τις καταγγελίες, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίζεται καθησυχαστικός. «Τέλος η μιζέρια, το ΕΣΥ Αλλάζει», είχε δηλώσει σε ανάρτησή του, προβάλλοντας τις μεταρρυθμίσεις που, όπως αναφέρει, βελτιώνουν την ετοιμότητα και τις υποδομές του ΕΣΥ.

Ωστόσο, η εμπειρία του ασθενούς δείχνει ότι για πολλούς κατοίκους απομακρυσμένων νησιών, η πρόσβαση σε εξειδικευμένη φροντίδα παραμένει αβέβαιη και επικίνδυνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
Πώς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη 2026 τα σχολεία -Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
βιβλιο
"Μανιφέστο": Ποιες ελληνικές λέξεις αποδίδουν καλύτερα το νόημά του
Παρότι έχει καθιερωθεί και στην ελληνική γλώσσα, υπάρχουν αντίστοιχες λέξεις που μπορούν να μεταφέρουν με ακρίβεια το περιεχόμενό του, ανάλογα με το...
"Μανιφέστο": Ποιες ελληνικές λέξεις αποδίδουν καλύτερα το νόημά του