αττικον
Απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες παραμένουν οι νοσηλευτές του νοσοκομείου «Αττικόν» – Φιάσκο τα απογευματινά χειρουργεία, 1.500 ασθενείς σε αναμονή καταγγέλλει το σωματείο

Σάλο προκαλεί η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν. «Αττικόν», σύμφωνα με την οποία οι νοσηλευτές και οι υγειονομικοί που εργάστηκαν στα απογευματινά χειρουργεία παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες.

Το Σωματείο τονίζει ότι το προσωπικό δούλεψε αδιάκοπα από τον Δεκέμβριο του 2024 έως και τον Μάιο του 2025, όταν το μέτρο σταμάτησε, χωρίς ποτέ να λάβει τις αποδοχές του.

«Εκμετάλλευση των υγειονομικών – Υγεία για λίγους»

Σε σκληρή ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «αισχρό θεσμό» που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζοντας πως η πολιτική αυτή μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις Α.Ε. και την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα.

«Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε τη δουλειά των υγειονομικών και την ανάγκη τους να αυξήσουν το πενιχρό εισόδημά τους, χωρίς καν να έχει εξασφαλίσει την αμοιβή των δεδουλευμένων», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο.

«Ούτε οι λίστες μειώθηκαν – ούτε το εισόδημα αναπληρώθηκε»

Παρά τις εξαγγελίες, στο Αττικόν παραμένουν σε αναμονή 1.500 ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ενώ από τις 14 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν μόνο οι 7.

«Το μέτρο απέτυχε παταγωδώς. Ούτε τις λίστες αναμονής μείωσε, ούτε τις απολαβές του λεηλατημένου εισοδήματος μας αναπλήρωσε», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.

Τα αιτήματα των υγειονομικών

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Αττικόν» ζητά άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους νοσηλευτές και το προσωπικό που εργάστηκε στα απογευματινά χειρουργεία.

Κατάργηση των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων και άνοιγμα όλων των κλειστών χειρουργικών αιθουσών με μόνιμες προσλήψεις.

Αύξηση μισθών κατά 20%, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, και ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Χαϊντάρ βρήκε τραγικό θάνατο στα βουνά της Λέσβου. Ηταν μόλις 20 ετών
Λέσβος: Ο θάνατος του Χαϊντάρ και οι ευθύνες που ζητούν δικαίωση
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο του 20χρονου πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος ξεψύχησε αβοήθητος μετά από πενθήμερη περιπλάνηση στις...
Λέσβος: Ο θάνατος του Χαϊντάρ και οι ευθύνες που ζητούν δικαίωση