1. Σχολαστικό πλύσιμο και καλό στέγνωμα
Η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των λαχανικών. Γι’ αυτό, μετά το πλύσιμο, βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα έχουν στεγνώσει καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας ή μια ειδική συσκευή στεγνώματος σαλάτας.
2. Αποθήκευση στο ψυγείο με τον σωστό τρόπο
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε αεροστεγές δοχείο ή σε σακουλάκια με μικρές τρύπες για αερισμό. Ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί μέσα στο δοχείο θα τραβήξει την περίσσεια υγρασία, βοηθώντας τα λαχανικά να μείνουν τραγανά.
3. Dressing την τελευταία στιγμή
Μην προσθέτετε λάδι, λεμόνι ή αλάτι από νωρίς. Τα καρυκεύματα αυτά κάνουν τα φύλλα να μαραίνονται. Ρίξτε τα στο πιάτο λίγο πριν το σερβίρισμα.
4. Χωριστή αποθήκευση υλικών με υγρασία
Τρόφιμα όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια ή τα βραστά αυγά είναι προτιμότερο να φυλάσσονται ξεχωριστά και να ενσωματώνονται στη σαλάτα την τελευταία στιγμή.
5. Μικρά κόλπα για περισσότερη φρεσκάδα
Τυλίξτε τα φύλλα μαρουλιού σε βαμβακερή πετσέτα και βάλτε τα στο ψυγείο.
Αν κάποια φύλλα έχουν μαραθεί, βυθίστε τα για λίγα λεπτά σε κρύο νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού για να αναζωογονηθούν.
Μην κόβετε τα λαχανικά σε πολύ μικρά κομμάτια, γιατί χαλούν πιο γρήγορα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ