Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου 2025, όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για πιθανή φωτιά στον Πύργο Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συναγερμός ήχησε λίγο μετά τις 15:00, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν άμεσα όλα τα κτίρια. Η αναστάτωση προκλήθηκε λόγω ενδείξεων για φωτιά στο μηχανοστάσιο του πύργου, προκαλώντας έντονη κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών.
Η ανταπόκριση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, με την άφιξη τριών υδροφόρων οχημάτων στον χώρο. Παράλληλα, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έσπευσαν για να διασφαλίσουν την ομαλή εκκένωση και να ελέγξουν την περιοχή.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το περιστατικό φαίνεται να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο μηχανοστάσιο, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τον έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος για το προσωπικό και τους επισκέπτες του πύργου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom