Υλικά: πατάτες, λίγο λάδι και αλάτι.
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε είτε σε χοντρά μπαστουνάκια για τσιπς, είτε σε λεπτές λωρίδες για τηγανητές πατάτες.
Τις τοποθετείτε σε μπολ, ρίχνετε λίγο λάδι και μια γενναία δόση αλατιού, ώστε να αναμειχθούν καλά.
Στη συνέχεια, βάζετε τις πατάτες στο καλάθι του air fryer στους 180°C για 15 λεπτά.
Τις ανακινείτε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια και τραγανή υφή.
Η σεφ τονίζει πως το λάδι βοηθάει ώστε τα καρυκεύματα να κολλήσουν καλύτερα στις πατάτες, αλλά και να ψηθούν πιο ομοιόμορφα.
Ιδέες για παραλλαγές
Αντί να περιοριστείτε στο κλασικό αλάτι, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά καρυκεύματα για να δώσετε ξεχωριστές γεύσεις:
μείγμα πέντε κινέζικων μπαχαρικών,
ιταλικά μυρωδικά,
ή έναν δικό σας συνδυασμό από βότανα και μπαχαρικά.
Γιατί το air fryer θεωρείται πιο υγιεινή επιλογή
Οι συσκευές αυτές ψήνουν με τη βοήθεια ζεστού αέρα, απαιτώντας ελάχιστο λάδι, κάτι που σημαίνει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά συγκριτικά με το κλασικό τηγάνισμα.
Έρευνα του 2015 έδειξε ότι τα τρόφιμα από air fryer περιέχουν πολύ λιγότερο λίπος.
Σύμφωνα με το BBC Good Food, η μέθοδος αυτή είναι καλύτερη για την καρδιαγγειακή υγεία και μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας.
Παράλληλα, περιορίζει και τη δημιουργία ακρυλαμιδίου, μιας επικίνδυνης ουσίας που σχηματίζεται όταν πατάτες και άλλα αμυλούχα τρόφιμα μαγειρεύονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ